Головна
>
Кіно
>

Прем‘єра фільму «Люксембург. Люксембург» відбудеться у селищі на Харківщині

Прем‘єра фільму «Люксембург. Люксембург» відбудеться у селищі на Харківщині

Перший в Україні показ фільму «Люксембург. Люксембург» режисера Антоніо Лукіча проведуть у селищі Близнюки на Харківщині. Прем‘єра відбудеться 5 квітня у місцевому Будинку культури.

Близнюки — це рідне селище братів Аміла та Раміла Насірових з гурту Курган і Agregat. Головні ролі у фільмі «Люксембург. Люксембург» стали для братів акторським дебютом.

Допрем‘єрний показ планують провести з усіма атрибутами кінопрем’єри: червоною доріжкою, презентацією фільму та фото біля фірмових стендів від дистриб’ютора.

Фільм розповідає про двох братів, які дізнаються, що їх давно зниклий батько захворів у Люксембурзі. Вони вирушають у подорож, аби востаннє з ним побачитись.

«Цей фільм присвячений не тільки пошукам втраченого батька та роздумам про вічне, але і всім-всім маленьким людям. Маленьким, але здатним робити великі справи. Я переконаний, що в кожному з нас живе така маленька людина, яка кожен день долає величезні перешкоди. Тому ми хочемо показати фільм в Україні вперше саме в маленькому містечку, де за будь-яких інших обставин у людей немає доступу до кінотеатру. Цим також прагнемо трішки привернути увагу до того, що українське кіно не має зникати з мапи інтересів людей та втрачати зв’язок з аудиторією», — зазначає режисер фільму Антоніо Лукіч

Стрічку «Люксембург, Люксембург» знімали у 2021 році в Лубнах Полтавської області, на справжньому поліцейському полігоні у Києві та в Люксембургу. Прем’єра фільму відбулась на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі у програмі «Горизонти». 

З 13 квітня стрічка «Люксембург. Люксембург» вийде в український прокат.


Читайте також: «Поспав, проснувся і дальше їбошить» — Аміл і Раміл Насірови про волонтерство, творчість в часи великої війни й любов до Харкова. 

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024