Головна
>
Кіно
>

Презентація книжки Андрія Пермякова та показ фільму Наталки Ворожбит: як пройде шостий день фестивалю «Протасів Яр»

Презентація книжки Андрія Пермякова та показ фільму Наталки Ворожбит: як пройде шостий день фестивалю «Протасів Яр»

З 27 травня в Києві проходить фестиваль «Протасів Яр», у пам’ять про громадського активіста і розвідника 93-ї бригади «Холодний яр» Романа Ратушного. 5 серпня відбудеться шостий день фестивалю, що буде присвячений темі «Мистецтво і війна». Цього дня відбудеться творча зустріч із акторкою Адою Роговцевою, презентація книжки Андрія Пермякова «Залізна евакуація», розмова з режисеркою Наталкою Ворожбит та показ її стрічки «Погані дороги».

Лірум є інформаційним партнером події, тож публікуємо повну програму заходів шостого дня фестивалю.

О 16:30 відбудеться урочисте відкриття заходу, а о 17:00 розпочнеться зустріч з Адою Роговцевою під назвою «З тими, кого люблю». Вона разом з Ларисою Руснак, Світланою Орліченко, Катериною Степанковою та Володимиром Маляренком читатимуть поезію, співатимуть народні пісні та спілкуватимуться з відвідувачами.

О 18:00 відбудеться презентація книжки «Залізна евакуація» за участі Андрія Пермякова, а також співака та радіоведучого Зіновія Карача, Таміли Бурсової, акторок театру та кіно Наталії Сумської та Наталії Васько. У книжці розповідається про досвід евакуації людей через історії колійників, енергетиків, машиністів, провідників та руховиків, працівників вокзалів, заводів та депо.

О 19:30 розпочнеться творча зустріч із режисеркою Наталкою Ворожбит, після чого, о 20:00 буде показ фільму «Погані дороги». Стрічка складається з п’яти окремих новел про мешканців Донбасу, чиє життя проходить по обидві сторони від лінії розмежування. П’ять розбитих доріг — п’ять історій про любов, ненависть, довіру, зраду і порушення особистих кордонів на фоні порушення кордонів державних.

Нагадаємо, що фестиваль «Протасів Яр»триватиме до вересня 2023 року і включатиме в себе три напрямки: 

  • мистецький, у межах якого плануються кінопокази, концерти, поетичні читання, лекції та створення муралу; 
  • демократії і прав людини, де будуть дискусії, розмови, лекції, покази і обговорення документальних фільмів;
  • історичний, з лекціями та екскурсіями.

Щомісяця мистецькі події відбуватимуться на основній локації — у Протасовому Яру в Києві, а також у будівлі Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків. Минулого разу в межах фестивалю проходив День пам‘яті Романа Ратушного, де була презентація антології «Поміж сирен. Нові вірші війни» за участі поетів та музикантів, концерт композиторки Олесі Здоровецької та показ документального фільму «Іван і Марта» режисера Сергія Буковського.

Стежити за подіями фестивалю можна за посиланням.


Читайте також: Спецпоказ фільму «Королі Репу», концерти vioria вечірки та джеми: куди піти 4-6 серпня

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024