Головна
>
Новини
>

Ранкова Порка від Радіо Аристократи

Ранкова Порка від Радіо Аристократи

Уявіть кімнату, де одна людина стоїть у спідній білизні, а інша з батогом в руках. Сюди по черзі свідомо заходять молоді музиканти, щоб показати свої релізи. А їм у відповідь «Це дуже банально» або «Чудово! Забираємо собі» — кому як пощастить. Приблизно так виглядає Ранкова Порка на Радіо Аристократи. Перша людина – постійний ведучий Данило Хомутовський, друга – запрошений співведучий з музичної або культурної сфери (тільки насправді всі одягнені і без батогів).

Матеріал опубліковану на умовах партнерства із Радіо Аристократи.

Саша Чемеров (The Gitas)

Ранкова Порка — це місце, а точніше рубрика програми Ранок з Аристократами, куди кожен бажаючий може сміливо надіслати свій трек, який потрапить до ефіру. За умови, якщо не боїться чесних коментарів та відвертих вражень. Коли музика чіпляє, запам’ятовується і добре зроблена, учасник Порки має всі шанси потрапити до творчого фонду Аристократів (саме так вони називають ротацію).

Щоб стати учасником Порки, надсилайте свої треки на пошту porka@aristocrats.fm. Коли пісня потрапила в рубрику, її додають в опис подкасту Ранок з Аристократами, де можна самостійно послухати відпороли вас, чи попестили.

Також Аристократи наполегливо просять надсилати не тимчасові посилання, бо іноді пісні зникають, і їх не встигають прослуховувати.

Хто поре?

Я швидко уточню саме визначення. Порка — це ми не критикуємо. Ми просто поремось Сергій Вовк, співзасновник лейблу Thousand kisses place та КАМА.

Щоб зробити процес Порки більш конструктивним та неупередженим, до рубрики в якості співведучих запрошують відомих музикантів, звукорежисерів, продюсерів, кліпмейкерів, хореографів, журналістів та інших людей з музичної і культурної сфери.

В новому сезоні за останні два місяці музикантів встигли відпороти Саша Чемеров (The Gitas), Олексій Бондаренко, Катро Заубер, Микита Будаш (Kazka), Фагот, Morphom, Коля Серга, Рома Бахарєв (Bahroma), Ірена Карпа, Олександр Лещенко, Яся Кравченко, Альберт Цукренко (ХЗВ), Марк Куцевалов, і це ще не повний список.

Кажуть, що Ранкова Порка з Марком Куцеваловим може увійти в історію.

Час від часу розмова заходить далі прослуховування треків, і тоді слухачі можуть почути про творчі плани запрошених гостей, невидану музику чи навіть інтимну лірику, як у випадку з Колею Сергою.

Також Аристократи практикують Порку зі слухачами. Механіка наступна: ведучий вмикає по черзі надіслані треки, а слухачі коментують їх в телеграм-чаті Голос(А). Усі коментарі озвучуються під час ефіру. Таким чином музиканти можуть дізнатися думку не тільки запрошених гостей, а і аудиторії. 

Ходять легенди

Ранкова Порка існує давно. Навіть довше, ніж Радіо Аристократи (якщо ви розумієте, про що ми). І, як правило, щоб знайти один унікальний трек, доводиться прослухати безліч “зроблених під пресет”. Невеличка порада: не намагайтесь копіювати когось у своїй творчості.

Але бувають випадки, коли деякі пісні стають легендою. Ні, дійсно. Ніхто не пам’ятає коли і за яких умов цей трек було знайдено, але і слухачі, і ведучі досі пам’ятають легендарні “Фрактали”. Послухайте і ви.

Насправді мета Порки цілком прозора і зрозуміла. Замість того, щоб не слухати надіслані музикантами треки, як це часто буває на радіо, Аристократи слухають їх публічно в ефірі. І, якщо пісня подобається, її додають у творчий фонд. Таким чином, будь-який трек має можливість бути почутим, а таланти отримати прихильність аудиторії.

Так, свого часу, було відкрито гурти Latexfauna, Blooms Corda та Електромед.

Тому, якщо ви музикант, або ваш друг музикант, або ваш сусід музикант, сміливо надсилайте свою музику на пошту porka@aristocrats.fm. Можливо, ви саме той автор, на творчість якого Аристократи відреагують: “Чудово! Забираємо собі”.


Читайте також: Рaдio Aриcтoкpaти вручать ювілейну, п’яту премію Aprize 2020

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024