Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося тизер фільму «Редакція» Романа Бондарчука

Відео дня: дивимося тизер фільму «Редакція» Романа Бондарчука

1 травня на ютуб-каналі дистрибуторської компанії «Артхаус Трафік» вийшов перший український тизер стрічки «Редакція» режисера Романа Бондарчука. Світова прем’єра фільму відбулася на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі у програмі Forum. В українських кінотеатрах фільм випустять восени 2024 року.

Це сатирична комедія, знята незадовго до повномасштабного вторгнення на Херсонщині, зокрема в нині окупованих Олешківських пісках. Головний герой фільму — молодий науковий співробітник природничого музею Юра, який намагається захистити рідкісних тварин від знищення. Він вирушає на пошуки бабака степового, якого, за словами селян, бачили в тій місцевості. 

Проте Юра стає свідком підпалу лісу і вирішує зібрати докази цього злочину, надаючи свої фотографії підпалювачів і статтю до редакції місцевої газети. Його наївне уявлення про світ руйнується у вирі фейкових новин, корупційних схем і фальсифікованих виборів. Опинившись у центрі таємничого ритуалу, який проводять місцеві чиновники, герой має з’ясувати, хто він — представник напівзниклого виду «людини справжньої» чи звичайний невдаха?

У головній ролі дебютував Дмитро Багненко — журналіст та військовий. Також у фільмі зіграли акторка Римма ЗюбінаЛюся інтерн», «Гніздо горлиці»), кінорежисерка Жанна Озірна, актори Андрій КирильчукПамфір»), Василь Кухарський («Максим Оса»), Сергій СтепанськийВулкан») та інші.

«Редакція» — другий повнометражний ігровий фільм Романа Бондарчука, перед цим режисер працював над фільмами «Вулкан» і «Українські шерифи». Також Бондарчук є артдиректором фестивалю Docudays UA.


Читайте також: Співпраця з фестивалями, протидія російським наративам і вихід на нові ринки. Програмна директорка Docudays UA Юлія Коваленко про культурну дипломатію в кіно

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024