Головна
>
Музика
>

Нас не зламає війна: нова підбірка пісень війни

Нас не зламає війна: нова підбірка пісень війни

В Україні — 16 день повномасштабної війни, яку розпочала Росія. Російські військові продовжують наступ: нищать цивільні об’єкти, критичні інфраструктури, вбивають дітей, не дотримуються режиму тиші при організації «зелених коридорів» тощо.

ЗСУ тримають оборону, а інші допомагають, як вміють і можуть. Зокрема, українські музиканти фіксують свої емоції і моменти війни у нових треках. А LiRoom підготував для вас нову підбірку пісень війни.

Крамдада — Мій дім (лірик відео)

Київський дует Крамдада написав пісню Мій дім у селі, куди переїхали з Києва у зв’язку з початком повномасштабної війни.

«Вокал записали у шафі. На радіо петлічку, смартфон і старенький лептоп, що все ж встигли взяти з собою під час панічного збору речей», — розповіли музиканти.

Макс Барських Буде Весна

Макс Барських уродженець з Херсону, який зараз тимчасово окупований російськими військами. Раніше співак активно працював в Росії, тепер активно допомагає ЗСУ та поширює іноформацію щодо війни.

Барських скасував концерти в Росії та вирішив не повертати гроші за куплені квитки, натомість скерує їх на гуманітарну допомогу Україні.

Він також заборонив використовувати його музику у будь-якому форматі на території РФ і розриває всі контракти з російськими компаніями.

«Сьогодні ми всі Україна! Ми клітини одного організму, тому кожна втрата б’є прямо в серце, кожна перемога дозволяє перевести подих.
Я вірю, ми непереможні, і дякую кожному солдатові
ви безстрашні воїни, ви наша Надія. Ми дуже талановита нація і кожен українець має свою секретну зброю, моя це музика», — пише співак.

Андріївській підйом Путін

Андріївській підйом проєкт Вадіка Кириленка та Роми Генія.

«Створюючи гурт Андріївській підйом, ми дуже хотіли співати (якщо нашу творчість можна так назвати) про наше улюблене місто: жартувати про лівий берег, шукати вихід з Метрограду та бути поруч з тими, хто щодня п’є фільтр на Рейтарській», — пояснюють хлопці.

Зараз дует залишається в Києві, бо дуже любить це місто і «продовжує робити те, що вміє найкраще»:

«Цим треком ми хочемо підняти бойовий дух та настрій українців.
Чекаємо на перемогу, щоб зірвати голос на нашому лайв концерті. Слава ЗСУ! Слава Україні!».

https://www.instagram.com/tv/Ca4ycc_ISWn/?utm_medium=copy_link

Melovin Не зволікай

Співак Melovin релізнув новий трек Не зволікай і лайв відео на нього. Цією роботою артист хоче «підняти дух народу», а сама пісня «передає всі емоції, які відчуває артист».

«Я російськомовна людина, народився в Одесі, навчався в українській школі! Мене ніхто не притісняє! Я люблю свою країну! І мені не потрібен Путінський «мирний» режим. Він вбиває моїх друзів та мою націю», — говорить Melovin.

Yaktak Повістка

Музикант Yaktak випустив пісню Повістка, адже ця війна принесла повістку кожному українцю:

«Війна принесла повістку кожному українцю, зима попрощалася запахом пороху, а весна привіталася слізьми із яких виростають проліски. Кулі, що ловлять у свої обійми кращих дітей України, скоро закінчаться, але єдність та дух, який вони розпалили у цілої нації – буде палати вічно».

Читайте також: 
Пекло вже близько: 5 пісень війни від українських музикантів
Українська лють: підбірка пісень, які з’явились через війну

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
20 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024