Головна
>
Новини
>

Пекло вже близько: 5 пісень війни від українських музикантів

Пекло вже близько: 5 пісень війни від українських музикантів

Близько п’ятої ранку 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. В низці областей тривають бої, російські військові продовжують наступ, але вже одинадцяту добу українці дають відсіч.

Між обстрілами, обороною міст та волонтерством українські музиканти знаходять час для творчості і випускають треки. Зібрали для вас п’ять пісень, які з’явились через повномасштабну війну Росії проти України.

ZwyntarГоспел

Із закликом допамагати ЗСУ, теробороні та поширювати інформацію про війну український дарк-кантрі гурт з Києва Zwyntar випустили трек Госпел.

Стасік — Бий

Повеселити слухачів у воєнний час вирішила і українська співачка та учасниця війни на Донбасі — Стасік. Вона, хоч і не планувала, але випустила пісню Бий.

ЮЮ feat. Jandy, Ivan Taiga Каменярі

На вірш Івана Франка «Каменярі» та української народної пісні «Туман яром» ЮЮ (Юлія Юріна) випустила фіт з музиканатми Jandy та Ivan Taiga. Пісню присвятили «Україні та всім героям, які самовіддано захищають нас і нашу землю».

«Життя людей та артистів перевернулося. Зараз артисти перетворилися на волонтерів: ми доставляємо їжу та медикаменти. А коли настає комендантська година, щоб врятуватися від жаху війни — ми творимо», — розповідає ЮЮ.

Паліндром, Ship Her Son Спи

Паліндром та Ship Her Son релізнули трек Спи. Користувачі соцмереж кажуть, що ця пісня «внутрішній крик кожного українця зараз».

Хлопці співають про те, що «пекло вже близько», а «рештки м’яса руского» полетять «аж до курську». І навіть дають вибір російським збройним силам: забиратись додому або заснути навічно.

Badbok Карати москалів

Репер Badbok з гурту Твій Бог сьогодні п’яний релізнув пісню під яку «можна карати москалів-окупантів». Власне, трек так і називається Карати москалів. Раніше він випустив Пісню про смерть Путіна.

Читайте також:
Зброя замість інструментів: музиканти, які захищають Україну
Реакція українських музикантів на збройну агресію Росії проти України

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024