Головна
>
Музика
>

В українському міжнародному конкурсі піаністів візьме участь росіянин: яка позиція організаторів?

В українському міжнародному конкурсі піаністів візьме участь росіянин: яка позиція організаторів?

В українському міжнародному музичному конкурсі імені Горовиця в Женеві братиме участь піаніст із Росії Станіслав Корчагін. Як повідомили на офіційній сторінці конкурсу у Facebook, у півфіналі конкурсу росіянин гратиме твори Рахманінова і Чайковського.

Відомо, що музикант служив у російській армії під час війни в Україні. Про це написав музикант та активіст Максим Майборода:

«154-й окремий комендантський преображенський полк  відроджений особисто путіним в 2013 році, за рік до початку вторгнення в Україну.  Це візитна картка росії, обличчя режиму.  Полк активно  допомагає  розвитку угруповання “юнармія” (сучасний “hitlerjugend”). Особиста гордість путіна – полк, що приймає головну участь в усіх найважливіших подіях фашистської держави сучасності».

Наступного дня на сторінці конкурсу з‘явився допис із коментарем Генерального секретаря Всесвітньої федерації міжнародних музичних конкурсів Флоріана Ріма:

«Ми вважаємо, що і Конкурси, і учасники мають чітко відсторонитися від політичної ідеології чи проявів. Усі наші учасники – молоді митці, які будують свою кар’єру, вони беруть участь у змаганні, як особистості, а не як представники певної країни. І кожен із них підписав кодекс поведінки, обіцяючи утриматись від політичних висловлювань чи будь-якої дискримінації». 

Згодом засновник видання про класичну музику The Claquers Стас Невмержицький зауважив, що згідно з інформацією на сайті, новий формат проведення конкурсу схвалений Міністерством культури та інформаційної політики України.

«Через 17 годин після оприлюднення інформації, що бере участь російський піаніст, який у 2014-2015 роках проходив службу в російській армії, організатори відповіли, що це окей, вони так задумали…До речі, і Олександр Ткаченко і мером Києва Віталій Кличко — судячи з мовчання, їх теж усе влаштовує», — додає Стас Невмержицький.

Джерело: сторінка Стаса Невмержицького


Нині організатори не змінили позиції щодо участі Станіслава Корчагіна: попри оприлюднені факти про службу в збройних силах РФ він виступатиме конкурсі.

Міжнародний конкурс молодих піаністів ім. Горовиця був заснований у 1995 році. Названий на честь митця і піаніста Володимира Горовиця, який народився і навчався у Києві. Цьогоріч через воєнні дії конкурс проходить у Женеві, фінал має відбутися 21 квітня.


Читайте також: Мінкульт посилив правила виїзду артистів-чоловіків за кордон

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024