Головна
>
Кіно
>

«Рози. Фільм-кабаре»: на Takflix вийшов документальний мюзикл про Dakh Daughters

«Рози. Фільм-кабаре»: на Takflix вийшов документальний мюзикл про Dakh Daughters

7 березня онлайн-кінотеатр Takflix повідомив, що на сервісі з’явиться документальний мюзикл «Рози. Фільм-кабаре» про музично-театральний колектив Dakh Daughters. Режисерка фільму — Ірена Стеценко, яка раніше була саундпродюсеркою гурту. 

Синопсис стрічки: у 2012 році, в гримерці київського театру «Дах», сім акторок об’єдналися для створення проєкту Dakh Daughters. Під час їх першого сольного шоу «Рози» вони привнесли у світ кабаре сучасне бачення, яке відзначається абсолютною карнавальною свободою та здатністю розважати публіку найважливішими темами. Тим часом, Україна переживала великі зміни не лише на суспільному рівні, але й у свідомості тисяч людей. Революція гідності та війна на Сході розкривають героїнь у тонкощах характерів, світоглядів, творчих рефлексій.

«Чи могла я у лютому 2013 році, починаючи працювати з дівчатами звукорежисеркою, уявити собі, що за неповних 10 років буду випускати в прокат власний фільм про них? Зараз, між темрявою відключень і романтикою свічок, між жахами новин і ніжністю усвідомлено дорогоцінних стосунків з коханими людьми, між вихованням дітей і роботою над новим проєктом, я озираюсь на цей 10-річний шлях — і попри все я бачу красу дорослішання!», — писала на своїй фейсбук-сторінці режисерка Ірена Стеценко.

Світова прем’єра фільму відбулася на Міжнародному фестивалі документального кіно у Шеффілді (Sheffield Doc/Fest) у 2021 році. А національна прем’єра — на Міжнародному кінофестивалі документального кіно про права людини Docudays UA-2021. На цьому ж фестивалі повнометражний дебют Ірини Стеценко був відзначений Спеціальною відзнакою Премії Андрія Матросова.

Фільм має англійські, німецькі та польські субтитри і доступний для перегляду по всьому світу. З кожного квитка Takflix віддає 10% на підтримку фонду «Повернись живим», а 50% — творцям кіно.

Переглянути стрічку можна за посиланням.


Читайте такожКохання під час війни. 4 мікрорецензії на добірку «Любов варта всього»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024