Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею: Rusiiick та Misha Substance про спільний альбом «Reactor»

Пісня за піснею: Rusiiick та Misha Substance про спільний альбом «Reactor»

31 січня Rusiiick (Руслан Пилипенко) та Misha Substance (Михайло Біасков) випустили спільний альбом Reactor. Матеріал для релізу артисти писали від початку повномасштабного вторгнення. За словами виконавців, головний концепт альбому зароджувався саме під час блек-ауту, тому всю агресію, яка виникала тоді, вони передали цією роботою.

Спеціально для рубрики «Пісня за піснею» Rusiiick та Misha Substance розповіли про кожну пісню альбому.

Артисти розповідають, що за допомогою ламаних ритмів та важкого інструментального звучання вони намагалися передати стан постійної тривоги.

«Це наш погляд на важку сучасну музику, який ми хотіли б поширювати далі. Таким рішенням ми прагнули передати перманентний стан людства, в якому ми зараз знаходимось як на локальному, так і на міжконтинентальному рівнях. Перебуваючи на порозі третьої світової війни, кліматичних катастроф та інформаційних вибухів, кожен з нас проживає сильні внутрішні трансформації, страждає від тиску. Людство ше ніколи не було так близько до наймасштабнішої катастрофи, і про ознаки цих процесів наш альбом», — описують реліз виконавці. 

Strah — Vorog (Intro)

Цей трек несе весь свій сенс у назві. Первісні відчуття, що приходять до нас із самого народження: любов, яка об’єднує та є рушійною силою життя, і страх, що блокує та руйнує всю сутність любові. Страх — річ, що суперечить людському життю, він є ворогом для всіх нас.

Systema/Proteз

Досить абстрактний трек, тож кожен може трактувати його по різному. Для нас ця пісня про несвободу людського життя та циклічність «трешу», що у ньому відбувається. Люди не належать собі, оскільки існують серед систем координат — політичної, економічної, тощо. Система завжди дає тобі певні блага, спокій та стабільність, натомість забираючи те, що дано при народженні: волю та свободу. Нам, як артистам, часто хочеться втекти від таких координаційних площин, однак для цього треба побудувати свою систему, в цьому і є вся циклічність.

Toxic in city

Цей трек буде близьким багатьом слухачам — місто виснажує та дратує, є ще однією системою в наших життях. Єдине, що може тебе врятувати — це вихід з нього. У цьому треці співає не Rusiiick, а токсична істота, що втомилась від вічної центрифуги.

Reactor

Пісня-монолог про визнання внутрішньої сили, яка є в кожному з нас та розуміння, що цю силу може збільшити. Реактор – це не про місце, а про стан, про людську атомну енергію. Цим треком ми закорковуємо всю отруту «тут», щоб не виносити її далі на людей. 

Mоя мова

З цього треку все почалося – стало цікаво поєднати тяжкий звук з електронним. Rusiiick записав гітари, біти, накидав трохи тексту та закинув всесвіту ідею, що хочеться написати такий альбом. Через деякий час Misha Substance надіслав свої біти, і стало зрозуміло, що це повний метч. Мова – це не просто слова та звуки, якими ми володіємо. Саме мова врощує в тебе звички, культурні погляди та навіть стереотипи, які гуртом формують усі носії цієї мови. Мова — це зброя та актуальний «передавач» того, що несеться в тому, чи іншому регіоні.

Draining Battery

Цей трек повністю належить Міші. Він був написаний на тих 30% залишках батареї, що були на ноутбуці під час відключень світла. Такий собі мистецький акт у протест підкорюванню свічкам та батареям. Розряджає альбом і дає зрозуміти, що важливо проживати всі емоції, більш дорослі та багатоповерхові, а не суто агресію.

Kliщ

Трек був записаний одним тейком. Емпіричний експресіонізм, більше емоційний випад, аніж музика. Пісня про людей-енергетичних вампірів, речі-енергетичні вампіри і знову таки системи. Такі об’єкти є всюди, а ми досить рідко помічаємо їх. Ті самі соцмережі – це все кліщі, які п’ють твою кров, живлячи когось, тож дуже важливо викреслювати їх зі свого життя.

UA Everest

Несе стан душі. Україна – місце, в якому життя зараз крихке, тож і цінність його дуже висока. Еверест – це не просто вершина гори, а точка, в якій померло дуже багато людей, підкорюючи її. Люди, що намагалися пройти цей шлях, не витримували тих різких змін, які зустріли їх на вершині гори. Так само і UA Everest — це те місце, де от-от мало вийти сонце, але все затягнуло хмарами. Рівень складності підвищується, але зараз ти знаходишся на вершині світу, і тебе оточують найсильніші люди, з якими тобі не страшно рухатися далі.

Hate is ok (no)

У назві є і запитання, і відповідь. Усі ці тексти про ліричних героїв, а Rusiiick та Misha Substance – це два провідника до Reactor. Пісня про персонажа, якого оточує ця ненависть до себе та світу. Трек ділиться на дві умовні художні частини: пост-панк та панк. Якщо поглибитися в філософію цих двох жанрів, то для панку проблемою завжди є умовне «ви», а в пост-панці «я». Тому ця робота включає в себе цілих два стани особистості.

Waking up is a victory (Outro)

Процес написання цього треку для музикантів був набагато важливішим, аніж власне результат. Історія про щось природнє та урбаністичне, тут багато цікавих семплів, які народилися у Rusiiick після досить складної емоційно поїздки. Слова сильно порушують концепцію музики, тому Misha Substance загорнув це все у таку роботу, щоб кожен сам для себе вирішив, про що вона.


Rusiiick (Руслан Пилипенко) та Misha Substance (Михайло Біасков) — обидва резиденти лейблу Polygon. Руслан також є співзасновником фестивалю Брудний пес.


Читайте також: У Києві відбудеться Підсумковий Зорепад Релізів та вручення «Золотої Зорі Лірум»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024