Головна
>
Новини
>

СБУ прийшло з обшуком до Національної Спілки Архітекторів

СБУ прийшло з обшуком до Національної Спілки Архітекторів

16 листопада СБУ прийшло з обшуками в приміщення Національної Спілки Архітекторів (НСАУ). Про це повідомила заступниця голови Архітектурної Палати НСАУ Анна Кирій.

Анна Кирій та народна депутатка і членкиня НСАУ Анна Бондар а фоні слідчих

Кирій повідомила, що до процесу обшуку залучені два майори та один лейтенант СБУ.

Анна вважає, що такі дії можуть бути відповіддю на позицію архітектурної спільноти щодо законопроєкту №5655, який готується до другого читання. Законопроєкт передбачає, що забудовники будуть контролювати самі себе, а громада й органи місцевого самоврядування не зможе впливати на те, що і де будують.

Рік тому представники Архітектурної палати НСАУ проводили всеукраїнську акцію за реформу містобудування та проти скандального законопроєкту №5655

У лютому 2022 архітектурна спільнота проаналізувала останню редакцію цього законопроєкту й зауважила, що найбільші недоліки так і не були прибрані.

Було прибрано кричущі антиконституційні норми, які просто неможливо було не прибрати. Однак найгірші речі, такі які корупційні ризики, антилібералізація, конфлікти інтересів, утиски професійних прав, прав органів самоврядування, територіальних громад децентралізація залишилась. Все це безумовно призведе до розбалансування містобудівної сфери, — йшлося в заяві Архітектурної Палати НСАУ Голові Верховної Ради України Руслану Стефанчуку від 9 лютого.

Немає опису світлини.

Це ще одна знакова подія в ланцюжку знищення професійних інституцій, яку взяла на озброєння наша рідна державна владонька під час війни, як з Довженко-Центром. Це ще одна знакова подія в ланцюжку боротьби окремих політичних діячів держави з громадським суспільством, — пише щодо обшуків Кирій.

Скріншот: @Vhvskyy/Twitter

Усіх небайдужих закликають приїхати в Спілку архітекторів за адресою Бориса Грінченка, 7 і підтримати фахову спільноту.


Читайте також: Обшуки в Довженко-центрі: як реагує культурна спільнота

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024