Головна
>
Кіно
>

Netflix разом із Українською Кіноакадемією проведе семінари для сценаристів та продюсерів

Netflix разом із Українською Кіноакадемією проведе семінари для сценаристів та продюсерів

Українська Кіноакадемія, у співпраці з Netflix та House of Europe, відкриває подання заявок на спеціальні семінари для початківців та вже досвідчених сценаристів та продюсерів. А також Українська Кіноакадемія назвала 25 кінопроєктів, які отримають гранти по 10 тисяч доларів на розробку сценаріїв, індивідуальні консультації та наставництво від Eave з провідними експертами галузі.

Ця нова ініціатива включатиме дводенний семінар з написання сценаріїв, присвячений трендам у світі контенту та різним жанрам, а також семінар для кінопродюсерів. Обидва заходи будуть відкриті як для початківців, так і для досвідчених українських сценаристів та продюсерів. Цю частину проєкту організовує House of Europe, програма, фінансована ЄС, яка сприяє професійному та творчому обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС і Великобританії. Семінари проводитиме університет у галузі кіно, медіа та сценічного мистецтва New York Film Academy.

«Ми впевнені, що ця співпраця між Netflix та House of Europe, який фінансується ЄС, посилить українські голоси в усьому світі та дасть потужний поштовх українському кіно. В умовах російської військової агресії вкрай важливо, аби світ почув не лише про українців, а й самих українців. Підтримка української культури з боку Європейського Союзу залишається непохитною як у мирний, так і у воєнний час. Це вкотре підкреслює відданість ЄС культурній стійкості та міжнародній солідарності з Україною», — коментує посолка Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова.

Воркшоп «Тренди та жанри у створенні сценаріїв фільмів»

За словами організаторів, за два дні воркшопу учасники розберуть у деталі написання сценаріїв жанрових фільмів та навчаться вражати глядача, виправдовуючи очікування й порушуючи правила. 

Розпочнуть вебінар з 12 запитань, що допоможуть визначити тренди, тропи та очікування від жанрів. Далі — особливості різних видів фільмів, які учасники проаналізують на прикладі «Сяйва», «Мовчання ягнят», «Володаря перснів» та «Міцного горішка». У результаті організатори обіцяють, що учасники навчаться орієнтуватися у жанрах та визначати тренди, які відгукнуться аудиторії. 

Спікером вебінару стане Девід О’Лірі — творець та продюсер детективного серіалу «Проєкту “Синя книга”», копродюсер науково-фантастичного трилера «Паралель» та «Елі». Він також викладає сценарну майстерність та продюсування в New York Film Academy.

Коли: 8 липня з 18:00 по 21:00 та 10 липня з 18:00 по 21:00 за Києвом
Де: Zoom
Подати заявку: за посиланням до 17 червня.

Воркшоп «Чим займається продюсер кіно»

«Чим займається кіно продюсер?» — це основне питання тригодинного воркшопу. Розпочнеться він з визначень, далі спікери перейдуть до пʼяти стадій виробничого процесу та сконцентрують решту воркшопу на маркетингових інструментах та стратегіях, які допомагають з фінансуванням, дистрибуцією та монетизацією. Усе це з досвіду професійних американських продюсерів та на реальних прикладах віртуальної студії Viewpark та «Барбі».

Серед спікерів воркшопу — кінопродюсерка Крісанн Кацуліс. Крісанн заснувала продюсерську компанію Cactus Three, що працювала над 40 фільмами, відзначеними нагородами. Серед них «Бухта», «Якою дорогою додому», «Ескізи Френка Гері», «Тільки раз в житті», «Сімейні звʼязки».

Коли: 9 липня, 17:00-21:00 за Києвом
Де: Zoom
Подати заявку: за посиланням до 17 червня.

Також Українська Кіноакадемія оголосила переможців грантів на розробку сценаріїв. Спочатку переможців мало було 20, але через високий рівень поданих проєктів, Netflix збільшив кількість грантів до 25. Кожен грант отримають двоє людей, які працюють над проєктом повнометражного фільму. Повний список проєктів, що отримають фінансування та наставництво, можна знайти на сайті Кіноакадемії.

Окрім фінансової підтримки, наприкінці програми всі сценарії будуть перекладені на англійську мову Українською кіноакадемією. Спеціально для грантоотримувачів буде організовано серію ексклюзивних онлайн-сесій з експертами освітньої програми для продюсерів Eave. Грантоотримувачі отримають підтримку у формі групових сесій, де обговорюватимуться основні тенденції індустрії, а також індивідуальні сесії від Eave з розробки сценарію та розвитку проєкту, де будуть розглянуті стратегії фінансування та маркетингу.


Читайте також: «Тачки», озвучка VS дубляж та труднощі перекладу. Олекса Негребецький про те, як змінився дубляж за 18 років, мову та якими мають бути перекладачі

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024