Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею: Sensitive Content про дебютний мініальбом Viter

Пісня за піснею: Sensitive Content про дебютний мініальбом Viter

7 березня проєкт Sensitive Content презентував свій дебютний мініальбом Viter. Реліз складається з 5 треків, які розповідають про той важкий період, коли «чутливий зміст» став новою реальністю.

Ми попросили учасника проєкту Олександра Філоненко детальніше розповісти про кожну з пісень нового релізу в нашій рубриці «Пісня за піснею».

Sensitive Content — це музичний проєкт ініційований групою українських музикантів і продюсерів — Monoconda, The Lazy Jesus, Andrei Barmalii та Олександр Явдик. Свій жанр виконавці описують як синтез джанглу, драм-енд-бейсу та дабу з використанням джазового підходу до реалізації творчих ідей та їхнього подання на сцені. До проєкту можуть долучатися різні музиканти чи музичні формації, і його вигляд може змінюватися від діджей-сетів до виступів з великим складом.

Concrete Jungle Books 

У камʼяних джунглях сучасного світу не вистачає світла та повітря. Цей трек — спроба трохи підкрутити яскравість та сатурацію, наскільки це можливо в сучасних умовах. 

Citizen 

Цей трек ми написали разом з Андрієм Бармалієм за цікавих обставин. Коли почались перші обстріли критичної інфраструктури України, Києву дісталось найбільше, бо, як виявилось, місто не продукує енергії достатньо для того, щоб себе забезпечувати. Отже, світло постійно зникало в різних районах міста. Ми якось зібрались на репетицію, приїхали на базу в Космос Табір, а електрики немає. Сіли в машину, поїхали в гараж до Андрія, де він займався, а світла немає і там. Поїхали на мою домашню студію і вже там замість репетиції під звуки сирен написали цей трек попри все. Ми тоді почувалися дуже сильними, бо протистояли важким обставинам, наскільки це було можливо на славу музики. Назва закарбовує стан громадянина України станом на липень 2022 року. 

Viter 

Ця композиція про рушійну силу, що, немов вітер, рухає нас вперед у будь-які часи, попри будь-які негаразди та виклики долі, якщо ми вірні собі та своїй справі. Цей альбом взагалі про це, бо гурт утворився за складних для всіх нас обставин, де контент чутливого характеру став щоденною нормою. І треба було якось пристосовувати себе, свою творчість, побут під важки реалії війни.

Ravedeath 

Цей трек — енергія темряви, що накопичується в кожному з нас та потребує виходу час від часу. Дуже важливо вміти це помічати й вчасно вживати відповідних заходів, щоб темрява випадково не взяла верх. 

Miles apart 

Нас всіх добряче порозкидало за останні роки. У прямому і переносному сенсах, але справжнє завжди залишається поряд, попри все. Іноді це розумієш через важкий, травматичний досвід. Добре, якщо вдається перетворити його на щось корисне або красиве. 


Читайте також: Пісня за піснею: gannababy_ про дебютний альбом «Н.Р.А» 

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024