Головна
>
Музика
>

ЩукаРиба, Bunht і Євген Пугачов випустили альбом українського фольклору «Що й святоє…»

ЩукаРиба, Bunht і Євген Пугачов випустили альбом українського фольклору «Що й святоє…»

25 грудня фольклорний гурт ЩукаРиба, електронний артист Bunht (Ярослав Татарченко) та гітарист гурту Hyphen Dash Євген Пугачов випустили спільний альбом Що й святоє…

Альбом складається з 8 треків (з них два інструментальних і один а капелла) та вийшов на київському лейблі No Time For Swing. Поки що його можна послухати та придбати лише на Bandcamp — усі кошти будуть передані благодійному фонду Shields Ukraine. Реліз на стрімінгових сервісах відбудеться 5 січня 2024 року.

Що й святоє… – це альбом українського фольклору, знайденого в архівних джерелах, накладеного на аранжування з використанням джазових мелодій та електронного звучання.

«Багато слухачів ми знайшли завдяки переосмисленню українських пісень. Але без чудової команди, ми б не змогли створити тонке, інтелектуальне звучання. Ця музика — не розвага, це – стан душі, а народні тексти – відображення сьогодення», — коментують реліз виконавці.

ЩукаРиба — фольклорний гурт, що утворився при Музеї Івана Гончара наприкінці 2018 року. Вони грають традиційну українську музику.

Hyphen Dash складається з трьох київських музикантів: Михайла Бірченка (ударні), Даніїла Зубкова (клавіші, електроніка) та Євгена Пугачова (гітара, бас-гітара). Вони міксують хіп-хоп груви із джазом, електронікою й важким звучанням.

Bunht (Ярослав Татарченко) — київський музикант, що створює музику в стилі IDM та техно. Ярослав також є учасником електронного інді поп-гурту Тонка.

Читайте також: «Ангели живуть поміж нас, хіба ти не бачиш?»: слухаємо релізи третього тижня грудня

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024