Головна
>
Музика
>

«Сьогодні я до шостої гуляю надворі, бо далі всіх покусають комарі»: слухаємо релізи останнього тижня червня

«Сьогодні я до шостої гуляю надворі, бо далі всіх покусають комарі»: слухаємо релізи останнього тижня червня

Пісня проти укусів, уроки флірту від vioria, історія хворобливого кохання до старшої жінки від Ostrovskiy, асоціації від цвітіння Каштанів, перший сингл з майбутнього спільного альбому To Eternity & The Curly та емоційна подорож через досвід втрати близької людини від Scorpioprincesse — зібрали релізи цього тижня. Цього разу коментує випускова редакторка LiRoom Яна Ільків.  

Clonnex — Mediv Ultimate Victim 

Северин анонсував делюкс альбому у Тік Тоці восени минулого року. Тоді він написав:

«Йду і думаю, може б то дропнути сніппети з делюксу, щоб рознести тіктоцк…а потім знов не дропати нічо пару місяців».

Пізніше артист заявив що делюксу не буде, натомість вийде другий повноцінний альбом українською мовою. Тому в альбому з‘явився аж 41 трек. 

maxandruh — Holy Random

Десять пісень альбому об‘єднані експериментами з живими електронними інструментами. 

«В глітчевій інструментальній поліритмії легко й невимушено опрацьовано випадкові зустрічі з друзями й колегами по цеху інтелігентної танцювальної музики. Вишукана вечеря аудіофіла. Будьте необережні», кажуть у Dnipropop.

Село Близнюків — з Лану до Столу

Збірка перших записів Села Близнюків, яка, за словами виконавців, відокремлює стару еру Села від нової. У збірці «заховалися» кілька сюрпризів і невиданих записів.

vioria — Уроки флірту

Фірмовий попрок про відтінки відносин від легкої симпатії й флірту до закоханості, розчарування та болю. До релізу увійшло 6 пісень, серед яких — фіт з Райчу. Більше про EP читайте за посиланням.

Osty — Резонанс

Перший мініальбом виконавця, який, за його ж словами, «стане ідеальним супроводом для літніх вечірок, пляжних відпусток та будь-яких інших випадків, коли потрібно втекти від повсякденності». До EP увійшло три пісні: Резонанс, Не брало та Шампейн

Сусіди Стерплять — Залежність

Ще один трек про нездорові стосунки, коли людям однаково погано і разом, і окремо. Текст пісні двозначний: кожен рядок пісні можна віднести як до стосунків з коханою людиною, так і до вживання заборонених речовин.

Випускова редакторка LiRoom Яна Ільків радіє, що гурт нарешті українізувався. 

Disappeared Completely — Speak to me

Із синглом Speak to me Disappeared Completely починають новий етап творчості. Змінюють звучання, міксуючи рок-н-ролл, блюз та електроніку.

Це лагідний перехід між попереднім етапом меланхолійного бедрум-попу та енергійним роковим матеріалом нового LP, що вийде восени 2023. Пісня про дружбу, про вихід з конфлікту і важливість комунікації.

Ostrovskyi — Вода

Пісня про перше нездорове кохання виконавця, коли його спокусила жінка, значно старша за нього. Ostrovskyi розповідає, що це був дуже важкий для нього період тривалістю у два роки безперервних страждань. Усі пережиті емоції він вклав у пісню, а на додачу випустив кліп

Love, Mary — Квіти

Це лірично-драматична історія про бутафорне відчуття закоханості. За словами виконавиці, «простий текст, який легко запам’ятовується, у поєднанні з танцювальною музикою, створюють особливу атмосферу і відгукуються у серцях слухачів».

Мія Рамарі — Комарі

У цій пісні виконавиця гуляє надворі лише до шостої, бо «далі всіх покусають комарі». А у своєму YouTube виконавиця виклала лайв до «пісні проти укусів».  

Хейтспіч — пісня для радіо

Ідея треку, за словами виконавця, стара — з тих же часів, що й пісня про ромашку. А у відеороботі хейтспіч іронізує над українськими виконавцями. 

«Якщо вам здається, що це черговий трек, в якому Діма хейтспіч лихословить направо і наліво — то вам здається.

Пан Дмитро хитрий чоловік і за дивним збігом обставин усі іншомовні слова і фрази, які він вживає в пісні, співзвучні з українськими матюками.

Не в образу хейтспічу, пісня для радіо наврядчи потрапить туди, але кліп мене дуже потішив, я сміялася вголос з повістки для Винника і того, як чхає Бобул», — коментує Яна Ільків, яка вважає, що не може бути обʼєктивною в оцінюванні творчості проєкту хейтспіч.

діти інженерів — Каштани

Чернігівські каштани у пісні — рефлексія на дитячі роки бас-гітариста гурту Сергія Пухова. Цвітіння каштанів, за словами музиканта, асоціюється в нього з літом. Чернігів був звільнений від окупантів, але домівка багатьох українців досі знаходиться під окупацією, як і Скадовськ, який згадується в пісні. 

Тож сама ідея Каштанів побудована навколо постійного відчуття близькості смерті, каже виконавець. 

To Eternity & The Curly — Дивак

Перший сингл з майбутнього спільного альбому, який вийде цього літа. У легкий танцювальний фанкі саунд артисти запакували розповідь про асоціальність та зону комфорту. Автори наголошують — бути інтровертом нормально, тому не варто цього соромитися.

Артилерія — про сліпого господа

Перша пісня Артилерії не про мужиків. Вона була написана на сьомий день повномасштабного вторгнення з німим питанням «Якщо бог існує, куди ж він дивиться зараз?». Покладена на анекдот про сліпого і собаку-поводиря, які заходять в магазин. Сліпий чоловік за повідок підіймає собаку над собою і починає розкручувати. На питання «Що ви робите?», сліпий відповідає — «Оглядаюся!». Власне, анекдот і відповідає на поставлене вище питання. Виявляється, бог сліпий.

Lushchinska — Магія

За словами виконавиці, ця пісня про магічну силу кохання, що лікує та оберігає від незгод.

Shmiska — Запальничка

Пісня про біль від спогадів про іншу людину та про те, що  тисячі, мільйони коханих можуть більше ніколи не побачитись. 

Santorin — Mamacita

Чергова спроба артиста відійти від репу та спробувати себе в поп-реп жанрі. У пісню закладена історія сварки між чоловіком і жінкою: крики та сльози від ревнощів, валіза з речами, виклик таксі. Разом із треком виконавець презентує відеонарис до пісні.

Drud — Потихеньку

Дебютний трек львівського репера, у якому поєднуються класичний хіп-хоп та електронне звучання. Пісня Потихеньку — автобіографічна. У ній виконавець розповідає про себе, свою музику та реалії життя. 

Karoon — Стан

Це перший спільний реліз Лєри і Тараса Карунів з листопада 2022. Пісня розкриває різні фази психоемоційного стану двох закоханих людей, які тривалий час перебувають на відстані. Невимушений і м’який вокал, вплітаючись у важкі електронні ритми, насичує пісню полярними настроями та емоціями, які допомагають відрефлексувати і переосмислити тривалу розлуку.

Kutovyi — Пісня інтроверта

Головний герой — інтроверт, розповідає, що не любить ходити на вечірки, адже відчуває там страх і дискомфорт. Йому набридло це все терпіти, тож він планує втечу аби просто на самоті гуляти містом.

Oleynik — Світанок 

Автор пісні звертає увагу не на сам трек, а на кліп до нього. Режисерка кліпу Наталія Буковська каже: хотіла зробити щось нове для Вадима:

«Тому ми обрали квітучу локацію Ботанічного саду ім. Гришка, саме в період цвітіння бузку. Елементи легкої та невимушеної хореографії й тепле світанкове сонце, стали основою цього ніжного та романтичного відео». 

Сам музикант запевняє — під час зйомок кліпу жоден кущ бузку не постраждав.

Scorpioprincesse — Іди

Трек поєднує в собі елементи брейк біту, поп та електро, створюючи рефлексію світогляду виконавиці. Scorpioprincessе вводить слухачів у емоційну подорож через свій досвід втрати близької людини. 


Читайте також: Куди піти 30 червня — 2 липня?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024