Головна
>
Музика
>

До річниці Чорнобиля відбудеться телемарафон «Sounds of Chornobyl: Brave Ukraine»

До річниці Чорнобиля відбудеться телемарафон «Sounds of Chornobyl: Brave Ukraine»

26 квітня —  36-ті роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС. З цієї нагоди відбудеться музичний телемарафон за участі 16 українських та міжнародних музикантів — Sounds of Chornobyl: Brave Ukraine.

Телемарафон Звуки Чорнобиля організатори присвячують всім постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС 1986 року та ліквідаторам, а також працівникам Чорнобильської АЕС сьогодення:

«Особливо тим, що в полоні окупантів відпрацювали 600-годинну найдовшу зміну в історії АЕС, працівникам Запорізької АЕС, які досі знаходяться під контролем окупантів. Всім українцям, що залишаються мужніми, роблять свою справу та захищають світ від проросійського лиха».

Організатори мають на меті донести всьому світу, що Чорнобиль — це ще один геноцид росії проти України, за який вона має відповісти, як і за воєнні злочини. 

Серед музикантів, які візьмуть участь в проєкті, буде зокрема Kazka, Сергій Міхалок, Олександр Чемеров, Стасік, KRUTЬ, Вагоновожатые, Atomic Simao, GusGus, Bjarki, Dub FX  та Telepopmusik, Woo York, Voin Oruwu, Na Nich, Zavoloka, Feldelmelder, Kaiser.

 «Під час війни ми всі згадали, яку неймовірну силу та єднання нам дає українська музика, вона наче вплетена в наш генетичний код. Ми хочемо, щоб через українську музику та відчуття артистів проєкту Звуки Чорнобиля українці змогли почути та глибше зрозуміти свою історію, більше дізнались про Чорнобиль. Щоб історію Чорнобиля почули в Україні, щоб його почули й у світі різні люди, з різними музичними смаками, тому й артисти проєкту настільки різноманітні», — каже автор проєкту Валерій Коршунов.

Окрім пісень в межах телемарафону покажуть і кліпи, присвячені Чорнобилю. А музиканти розкажуть як живуть під час війни, адже усіх їх так чи інакше торкнулась війна.

Подивитись телемарафон Звуки Чорнобиля можна 26 квітня о 17:00 на 24 каналі, а також за посиланням.


 Читайте також: Слухаємо нову підбірку пісень війни

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024