Головна
>
Кіно
>

Вийшов тизер української скрінлайф-драми «Лишайся онлайн» про російсько-українську війну

Вийшов тизер української скрінлайф-драми «Лишайся онлайн» про російсько-українську війну

25 жовтня на кінофестивалі «Молодість» відбудеться національна прем‘єра українського фільму «Лишайся онлайн». Стрічка стала режисерським дебютом Єви Стрельникової. Вона розповідає про те, як українці переживають війну і висловлюють свої емоції через соцмережі. У прокат фільм вийде 28 березня 2024 року.

Перед прем‘єрою творці фільму представили офіційний тизер.

Ідея стрічки належить продюсеру та сценаристу Антону Скрипцю. Для фільму він обрав формат скрінлайфу (тобто всі події фільму демонструються на екрані комп’ютера — прим. ред.), який дає змогу розповісти історію, зберігаючи присутність екшну. Автори вважають, що це рішення допомагає посилити «ефект присутності» та побудувати емоційний «місток» між персонажами та глядачем:

«Фільм — це теж інструмент боротьби. І якщо в ньому є та правдивість, яка чіпляє, якщо в цю історію є віра, до цього героя виникає любов, то значить цей фільм має вплив. Який так нам потрібен там, де втомилися від війни і хочуть забути про неї. Я думаю, що саме на часі нагадати їм про нас», — розповідає режисерка Єва Стрельникова.

Окрім того, цим фільмом команда хотіла підсилити увагу до ситуації в Україні, аби він був не лише нагадуванням про єдність українців в 2022, а й потужним висловлюванням для міжнародної спільноти:

«Для нас робота над художнім фільмом під час війни  стала справжнім викликом. Історія про звичайних українців, які змогли  протистояти  російській навалі, необхідно було розповісти світу. І зараз, в часи, коли суспільство почало забувати якими ми були у перші місяці великої війни, важливо нагадати нашим фільмом про необхідність єдності, в цьому наша сила», — додає продюсерка стрічки Алла Липовецька.

Додамо, що світова прем‘єра стрічки відбулася у липні 2023 року на міжнародному кінофестивалі Fantasia. Там він здобув нагороду як «Кращий художній фільм-дебют».

До слова, кінокритик Ігор Кромф підготував гід кінофестивалем «Молодість» і розповів про вісім фільмів, які планує відвідати сам.

Про фільм «Лишайся онлайн» він розповідав так:

«До головної героїні Каті, що живе то у ванній, то у кухні в залежності від стану повітряних тривог, потрапляє чужий ноутбук. А далі починається дуже щільний та насичений саспенсом трилер у форматі скрінлайфер (коли події відбуваються на екрані гаджета) про пошук та порятунок людини з окупованої Бучі. Попри деякі сюжетні огріхи, цей фільм дивиться на одному подиху».

Нагадаємо, на всі покази кінофестивалю «Молодість» можна придбати абонементи за посиланням. Усі покази відбуватимуться у кінотеатрі «Жовтень», на вулиці Костянтинівській, 26.


Читайте також: Експериментальне кіно і лавреати світових фестивалів — «Молодість» оголосила позаконкурсну програму з понад 50 фільмів

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024