Головна
>
Кіно
>

У квітні пройде квір-кінофестиваль Sunny Bunny

У квітні пройде квір-кінофестиваль Sunny Bunny

Другий квір-кінофестиваль Sunny Bunny відбудеться у кінотеатрі «Жовтень» (Київ) із 19 по 26 квітня 2024 року. Метою заходу є продемонструвати глядачам все різноманіття сучасного ЛҐБТКІА+ кіно. 

Квір-кінофестиваль Sunny Bunny заснували в 2023 році, відокремивши його відоднойменної програми кінофестивалю «Молодість», яка існувала понад 20 років. 

«Молодість» — другий серед міжнародних кінофестивалів, після Берлінського міжнародного кінофестивалю, який впровадив спеціальну нагороду для фільмів із ЛГБТ+ тематикою та виділив їх у самостійну програму. На тому ж Берлінале команда «Молодості» отримала квір-нагороду Teddy Award за програму Sunny Bunny та просування ЛҐБТ+ кіно. 

Цьогоріч на заході показали понад 60 повнометражних та короткометражних фільмів з усього світу. У 2024 році, окрім показів, відбудуться конкурси повнометражних ігрових фільмів, програми дебютів «Нові барви», документальних стрічок і дитячих фільмів «Квірчик», а також вперше проведуть міжнародний конкурс короткометражних квір-фільмів. На заході демонструватимуть як національні, так і міжнародні короткометражки. 

Абонементи на фестиваль Sunny Bunny – 2024 уже в продажу, придбати їх можна за посиланням. Перші 100 покупців зможуть отримати квитки за спеціальною ціною ранньої пташки. 

Нагадаємо, перед проведенням фестивалю у 2023, організаторам погрожували підпалити будівлю кінотеатру «Жовтень», де проходив захід.

Читайте також: «Це потужна мережа альтернативної дистрибуції документального кіно». Геннадій та Ігор Кофман про Мандрівний Docudays UA

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024