Головна
>
Музика
>

Ритм української волі: у Львові відбудеться 12-те Свято музики

Ритм української волі: у Львові відбудеться 12-те Свято музики

21 червня у Львові відбудеться міський вуличний фестиваль Свято Музики, де щороку виступає більше сотні учасників та учасниць. Протягом дня українські та іноземні артисти гратимуть у різних локаціях міста електро, техно, рок, джаз, фольк і попмузику. Участь у фестивалі безплатна та її може взяти будь-хто: аматори, професіонали, вуличні музиканти та оркестри.

«Ми дійсно хочемо, щоб музика звучала всюди: від балконів будинків до алей у парку. У будь-якому просторі міста», — кажуть у команді організаторів фестивалю.

Свято музики (Fete de la Musique) започаткували ще у 1982 році у Франції. Його мета — залучити виконавців незалежно від стилю і напрямку, досвіду та віку задля популяризації музики. Щорічно Свято відбувається 21 червня водночас у 120 країнах та 800 містах. Львів залишається єдиним українським містом, офіційно затвердженим «Fete de la Musique», як учасник Свята.

Детальніше про історію започаткування фестивалю в Україні та особливості реалізації події в умовах повномасштабної війни організаторка Марічка Чічкова розповіла у нашому матеріалі за посиланням.

Минулого року до Свята музики доєдналося більше як 40 локацій та понад 130 музикантів. Серед музикантів, що брали участь у фестивалі — Пиріг і Батіг, Nazva, Warнякання та інші. За словами команди Свята, його створюють самі люди: 

«Зазвичай виконавці самі підтягуються на Свято. Поки ми думаємо кого хотіли б бачити, вони вже подають заявки ». 

Подати заявку на участь можна до 10 червня за посиланням. Реєстрація не є обов’язковою, але вона допоможе організаторами сформувати інтерактивну мапу з місцями виступів та скласти логістичну програму Свята. 

Свято музики у Львові відбувається за ініціативи ГО «Локальна культурна підтримка», та за підтримки Львівської міської ради. 


Читайте також: Пісня за піснею: Blooms Corda про «синій» альбом «Дощ іде, але сонце світить»

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024