Головна
>
Музика
>

Українські музиканти, актори та режисери можуть отримати грант на створення аудіодрами

Українські музиканти, актори та режисери можуть отримати грант на створення аудіодрами

Фахівці українських креативних індустрій можуть взяти участь у грантовій програмі Synchromesh, у межах якої можна створити власну аудіодраму. До участі запрошують молодих сценаристів, акторів, режисерів, музикантів, саунд-продюсерів, менеджерів та інших фахівців. 

Фото ілюстративне

Synchromesh — це Європейська програма, спонсорована фондами Creative Europe та Arts Council Ireland, яка пропонує можливість розвинути навички створення професійної аудіодрами, а також отримати знання та корисні звʼязки для своєї карʼєри. На сайті організації йдеться про те, що аудіодрама переживає ренесанс:

«Нові можливості охоплення глобальної аудиторії через онлайн-розповсюдження зробили його однією з найбільш універсальних, креативних і доступних форм мистецтва. Авдиторія, яка зараз звикла до подкастів, готова шукати високоякісні драми. Міжнародні фестивалі познайомили аудиторію з ідеєю слухання іншими мовами».

Організатори обіцяють покрити витрати на навчання, подорожі та виплати на подальших стадіях проєкту. Від учасників вимагається «зацікавленість у створенні аудіодрам, можливість подорожувати за кордон, участь у літній резиденції у Румунії (з 25 серпня по 8 вересня 2023 року) а також можливість приділяти частину часу створенню аудіодрами в період наступних 18 місяців.

Заповнити реєстраційну форму можна за посиланням. Дедлайн подачі заявок — 31 липня 2023 року.

Більше про проєкт можна дізнатися на сайті організації. 

Synchromesh — це проєкт, що має на меті познайомити професіоналів креативних індустрій із семи країн із принадами та можливостями аудіомистецтва мистецтва. Проєкт також допоможе учасникам інтернаціоналізувати свою кар’єру, надавши їм прямий досвід співпраці з колегами з інших країн для створення та розподілу роботи. Після навчання та менторсьва учасники створять невеликі міжнародні консорціуми, кожному з яких буде доручено створити повнометражну професійну аудіодраму. Програма майстер-класів та індивідуального менторства підтримує консорціум.


Читайте також: 20 українських радіостанцій почали співпрацювати з «Українською агенцією з авторських та суміжних прав»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024