Головна
>
Музика
>

20 українських радіостанцій почали співпрацювати з «Українською агенцією з авторських та суміжних прав»

20 українських радіостанцій почали співпрацювати з «Українською агенцією з авторських та суміжних прав»

Радіостанції Tavr Mediа, ТРК «Люкс» та інші FM-мовники розпочали співпрацю з ГО «Українська агенція з авторських та суміжних прав». Цій події, як зазначили на сайті організації, передували майже 4 роки боротьби за отримання акредитацій та підписання кількох меморандумів про співпрацю.

Нагадаємо, що у 2021 році «УААСП» не змогли отримати акредитацію від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України на збір авторських винагород за використання музичних творів. Тоді акредитацію отримали дві ОКУ: ОКУАСП (Організація колективного управління авторськими і суміжними правами) та організація Автори та видавці. Водночас на конкурс подавалося ГО «УААСП», але акредитацію не отримала, ймовірно, через оприлюднену заяву про нечесні умови проведення конкурсу. Детальніше про це читайте за посиланням.

Нині ж ГО «УААСП» отримала акредитацію та підписала угоди з дев’ятьма радіостанціями Tavr Mediа: «Хіт FM», «Наше радіо», «Мелодія FM», «Radio Relax», «Класик Радіо», «Radio Jazz», «Радіо Рокс», «KISS FM» та «Радіо Байрактар».

«Ми вважаємо ГО «УААСП» найбільш серйозним гравцем на ринку. У мене є оптимістичні передчуття щодо цієї співпраці. Ми — цивілізований гравець і наша мета — виплачувати винагороду авторам», — зазначив керівник Tavr Mediа Ігор Чернишов.

Також угоди були підписані з двома мовниками Медіахолдингу «Розвиток»: «Авторадіо» та «Радіо П’ятниця», та ТРК «Люкс», що налічує три радіостанції: «Радіо Максимум», «Nostalgie» та «Люкс FM».

Крім вищезгаданих мовників, організація також розпочала співпрацю з такими радіостанціями: «Накипіло», «Memory of Ukraine», «Urban Space Radio», «Західний полюс», «Радіо 7» та «Пісня радіо». 

З цими радіостанціями організація підписала ліцензійну угоду на використання авторських творів та договір про отримання  справедливої винагороди за суміжні права.

Представники «асоціації вважають цю подію історичною. Голова ГО «УААСП» зазначив, що вона передує європейському сценарію ведення бізнесу у сфері радіомовлення:

«Автори України та світу, що передали свої права на управління нашій організації, будуть отримувати справедливу винагороду за використання їхніх творів в етерах радіостанцій».


ГО «УААСП» — перша та єдина в Україні організація колективного управління (ОКУ) авторськими правами на музичні та драматичні твори, визнана світовим товариством авторів CISAC та є повноцінним членом глобальної конфедерації. Завдання агенції: збирати, розподіляти і виплачувати авторську винагороду для митців України та світу, а також юридичний захист інтересів авторів.


Читайте також: Forbes порахував виторг 250 українських компаній. Скільки заробили креативні індустрії

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024