Головна
>
Кіно
>

До Дня Києва Takflix випустив добірку коротких метрів про столицю

До Дня Києва Takflix випустив добірку коротких метрів про столицю

Напередодні Дня Києва онлайн-кінотеатр Takflix випустив друге видання добірки «Як тебе не любити 2.0». До неї увійшло шість короткометражних історій про столицю. Розповідаємо про кожну стрічку. 

«Київські фрески» 

Це — 15-хвилинні акторські кінопроби до фільму Сергія Параджанова про трагедію війни. Зйомки припинили через «в цілому імпресіоністський фільм, пронизаний ідеєю пацифізму». Фільм вдалося зберегти завдяки оператору Олександру Антипенку, який видав їх за свою дипломну роботу.

«Це побачення»

Однокадрове роудмуві Надії Парфан, яке отримало спеціальну відзнаку міжнародного журі 73-го Берлінського кінофестивалю. Також «Це побачення» — один із перших фільмів виробництва Takflix. 

Фільм розповідає про столицю країни, в якій триває повномасштабна війна, але водночас вирує життя у всіх його проявах. На світанку по Києву на великій швидкості мчить авто. Коли воно гальмує, з машини виходить людина у камуфляжі. На неї чекають. Для проїзду автівки на швидкості залучали професійного авто-мото каскадера Максима Волинця. Патрульна поліція Києва перекривала рух у двох ділянках маршруту, щоб запобігти аварійним ситуаціям. 

«Театральна» 

Фільм розповідає про Тимофія — маленького кишенькового злодія. Він живе своє звичайне життя, поки раптом не закохується у чергову по станції Театральна.

Режисеркою фільму стала Анна Панасенко, яка також була скрипт-супервайзором фільму La Palisiada, акторкою у фільмі «Дисперсія» та режисеркою фільму «20-11-7».

«Голубівники Києва» 

Стрічка Михайла Волкова про трьох київських пенсіонерів, чиє юнацьке хобі — голубівництво — переросло в сенс життя.

Пенсіонери Марк, Марат та Григорій живуть у спальних районах Лівого берега і тримають маленькі голубівні. Щодня чоловіки доглядають за своїми птахами поруч із домом, а раз на рік збираються з іншими голубівниками на пташиних ринках.

Фільм «Голубівники Києва» знімали влітку 2022-го року на Русанівці, Дарниці, а також в Бородянці під Києвом.

«Виходь, Masha» 

Екзистенційна анімація від Юлії Шалімової про дівчину, якій онлайн-світ здається привабливішим, аніж реальний. Чи зможе вона вимкнути телефон та відчути себе живою?

«Присвячується молоді всього світу ІІ» 

Імпресіоністичний фільм Романа Хімея та Яреми Малащука. Київська молодь зібралася на рейві «Схема», щоб втекти від буднів і дати волю емоціям. Однак зранку знову потрібно повертатися до реальності.

Нагадаємо, у попередню добірку «Як тебе не любити» увійшло п‘ять стрічок. До переліку ввійшли три фільми-переможці Одеського кінофестивалю: «В радості і тільки в радості» Марини Рощиної, «Цвях» Філіпа Сотниченка та «Прощавай, Головін» Мат’ю Ґарімара, а також іронічна анімація «петрівка-реквієм» Катерини Возниці та документальний хіт «Вхід через балкон» Романа Блажана


Читайте також: У Києві відбудеться Тиждень швейцарського кіно: які фільми будуть у програмі? 

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024