Головна
>
Кіно
>

У Києві відбудеться Тиждень швейцарського кіно: які фільми будуть у програмі? 

У Києві відбудеться Тиждень швейцарського кіно: які фільми будуть у програмі? 

З 9 по 14 червня у київському кінотеатрі «Жовтень» відбудеться шостий фестиваль «Тиждень швейцарського кіно». У програму фестивалю ввійшли фільми, зняті у Швейцарії впродовж 2021-2023 років. Серед них учасники Каннського й Берлінського кінофестивалів: історичні драми про австрійську імператрицю Сісі та європейську письменницьку пару Інґеборґ Бахман і Макса Фріша, а також драма від найвідомішої швейцарської режисерки Урсули Маєр.

LiRoom є інформаційним партнером події.

«Закохана в пустелі»

Історична біографічна драма режисерки Марґарете фон Тротта. Фільм розповідає про кризу в стосунках Інґеборґ Бахман і Макса Фріша — одних із найвизначніших письменників 20-го століття. Головні ролі виконують актори Вікі Кріпс, відома за фільмом «Три мушкетери: Д’Артаньян» і «Корсет»та Рональд Церфельд, який знявся у серіалі «Вавилон-Берлін».

«Сісі і я»

Історичний байопік режисерки Фрауке Фінстервальдер. Прем‘єра фільму відбулася на цьогорічному Берлінському кінофестивалі в секції «Панорама», до якої відбирають стрічки з яскраво вираженим політичним, гендерним або соціальним контекстом. У центрі сюжету — графиня, яка стає супутницею найпопулярнішої жінки своєї доби — австрійської імператриці Сісі. Роль монархині виконує Сандра Гюллер

«Лінія»

Третій фільм у межах «Тижня швейцарського кіно» — картина, що була представлена в програмі минулорічного Берлінале. Режисеркою фільму стала Урсула Маєр. Події фільму розгортаються в сім’ї головної героїні, яка отримує судову заборону наближатися до родинного будинку після того, як ударила свою матір. Українським глядачам одна з акторок, Валерія Бруні-Тедескі, буде відома за стрічками «Літо ‘85», «Лише тварини» та «Як навіжені».

Ще одну стрічку буде додано в програму пізніше.

Після завершення фестивалю активісти та керівники кіноклубів зможуть організувати покази у своєму місті в межах проєкту «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа». Для цього потрібно подати заявку на сайті.

Квитки на фестиваль можна придбати на сайті кінотеатру «Жовтень». 


Читайте також: Окупація Маріуполя, життя біженців в Ужгороді та інше: Docudays UA оголосив національну програму

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024