Головна
>
Література
>

Українська письменниця Таня Малярчук отримала премію імені Теодора Крамера

Українська письменниця Таня Малярчук отримала премію імені Теодора Крамера

Українська письменниця Таня Малярчук, яка мешкає у Відні, стала лавреаткою іменної премії Теодора Крамера. Про це йдеться на офіційному сайті премії.

Таня Малярчук отримає нагороду в розмірі 8000 євро — вона буде вручена 1 вересня на церемонії в Нідерхоллабрунні, Нижня Австрія, на батьківщині поета Теодора Крамера.

Члени журі відзначили письменницю як авторку, яка хоче розпізнати і подати правду про сучасність літературно- есеїстичними засобами:

«Іронія та змальована стійкість, різноманітність і вишуканість реального життя в романах і есеїстиці Малярчук глибоко надихають», — йдеться на сайті премії.

Таня Малярчук народилася в Івано-Франківську. З 2011 року вона живе у Відні. Серед її книг — збірка оповідань «Дев’ятивідсотковий домашній оцет» (2009), романи «Біографія випадкового дива» (2013) та «Синій кит пам’яті» (2019), а також збірка есеїв «Історія ось-ось продовжиться, ми тільки видихаємо» (2022). Друкувалася в часописах «Березіль», «Четвер», «Критика», «ШО» та інших. Її роман «Забуття» (2016) про українського історика та політика В’ячеслава Липинського нагороджений літературною премією «Книга року BBC-2016».

Товариство Теодора Крамера, засноване в 1984 році, присуджує премію за письменницьку діяльність під час опору та вигнання з 2001 року. Основна увага приділяється не тільки літературній якості, а й вшановує ставлення та долю лавреата премії.

Серед переможців попередніх років: Майло Дор, Єва Колліш, Ренате Велш-Рабаді, Мартін Поллак, Еріх Хакл, Мерал Сімсек і Герхард Обершлік.


Читайте також: Четверо українських письменників потрапили в лонглист премії Angelus

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024