Головна
>
Музика
>

Український співак і композитор Тарас Петриненко отримав відзнаку «Національна легенда України»

Український співак і композитор Тарас Петриненко отримав відзнаку «Національна легенда України»

23 серпня президент Володимир Зеленський нагородив вісьмох українців відзнакою «Національна легенда України». Серед нагороджених — український музикант Тарас Петриненко. Про це йдеться на офіційному сайті президента.

Тарас Петриненко на церемонії нагородження

Цю відзнаку президент щорічно вручає громадянам, які зробили внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я, а також за активну благодійну та громадську діяльність.

Під час нагородження Володимир Зеленський зазначив, що відзнака — це подяка громадянам за їхню самовіддану працю:

«Вдячність за те, що ви прославляєте, прославляли нашу державу, нашу історію. За те, що ви сьогодні працюєте, служите, бороните нашу державу, наші кордони. Ми вам за це надзвичайно вдячні. Знайте, що вас високо цінують».

Тарас Петриненко — український музикант, співак, композитор, поет і народний артист України. Автор пісні Україно, яку прийнято вважати неофіційним гімнлм України. Також автор пісень Пісня про пісню, Господи, помилуй нас, Там за обрієм, Любов моя, Новий рік та Ми не закінчили розмову. Член Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка. Був учасником Помаранчевої революції, де виконував свої пісні на Майдані Незалежності. Був відзначений Орденом Свободи у 2019 році. Має звання заслуженого діяча мистецтв України.

Окрім Петриненка відзнаку отримали Дмитро «Да Вінчі» Коцюбайло (посмертно), нейрохірург Андрій Сірко, волонтерка керівниця фонду Leleka Foundation Ірина Гук, японський волонтер Фумінорі Цучіко, заслужена тренерка України, Герой України Альбіна Дерюгіна, журналіст Андрій Цаплієнко та енергетик із Краматорська Володимир Летенко.

Минулоріч відзнаку «Національна легенда України» отримали лейтенант служби цивільного захисту Ігор Івасиков, нейрохірург Андрій Свист, провідник пасажирського вагона станції Київ-Пасажирський АТ «Українська залізниця» Анатолій Бабічев, викладачка Мелітопольського професійного аграрного ліцею Ганна Бут, футболіст Андрій Шевченко, народний артист та Герой України Анатолій Солов’яненко (посмертно) та інші.


Читайте також: Український інститут запускає освітню платформу про кіно, музику та історію

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024