Головна
>
Кіно
>

Український інститут запускає освітню платформу про кіно, музику та історію

Український інститут запускає освітню платформу про кіно, музику та історію

До Дня Незалежності Український інститут запускає платформу Insight UA, який  дізнатися про українське кіно, музику та історію через онлайн курси. Платформою можуть користуватися як іноземці, так і українці.

Платформа Insight UA охоплює різні напрямки, зокрема музику, літературу, театр, кіно, візуальне мистецтво, Крим та аналітичні роботи. Записавшись на один з онлайн-курсів, користувачі зможуть досліджувати добірки українських фільмів, виставок, книжок, прослуховувати плейлисти й читати статті.

Наприклад, ті, хто цікавиться музичним мистецтвом, знайдуть на платформі матеріали про джаз, класику, електро, реп та інші напрямки. Можна дізнатися про топ-фестивалі та концертні майданчики.

Для кінолюбителів є добірки стрічок, матеріали про те, де навчитися мистецтву кіно в Україні та де дивитися українські стрічки, наприклад, радять базу українських фільмів ukrainefilms.

Креативна директорка Українського інституту Тетяна Філевська каже, що Insight UA виник як відповідь на інтерес до української культури у світі:

«Все більший запит на розуміння України потребує нових ефективних інструментів. Insight UA дозволяє легко та з задоволенням дізнаватись про митців, інституції та проєкти в українській культурі: як фахівцям, так і зацікавленій авдиторії».

Insight UA також містить окремі статті про українських митців, кураторів, мистецькі простори, культурні інституції та ініціативи. Засновники вважають, що це буде корисним для іноземних партнерів, які хочуть дізнатися більше про культурних діячів України та співпрацювати з ними. Також там будуть книжки про українське мистецтво, інформація про жінок, які творили у 60-х роках та про культурні особливості й музику Криму.

Буде й окремий розділ, присвячений російсько-українській війні, де представлені проєкти про наслідки російської агресії. Читач дізнається про культурні та історичні пам’ятки України, зруйнувані Росією. Також читач дізнається про культурних діячів, які воюють на фронті. Наприклад, про художника-постановка Дмитра Костюмицького, режисерку Олену Максьом, поетку Ярину Чорногуз чи культурного менеджера Юрія Вовкогона.


Український інститут — державна установа України, яка представляє українську культуру у світі та формує імідж України за кордоном. Місією Українського інституту є зміцнення міжнародної і внутрішньої суб’єктності України через можливості культурної дипломатії.


Читайте також: Дискусії, презентації та нетворкінг: про що говоритимуть в індустрійній секції Одеського кінофестивалю

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024