Головна
>
Новини
>

Кабмін звільнив Тараса Шевченка з посади заступника міністра культури

Кабмін звільнив Тараса Шевченка з посади заступника міністра культури

8 жовтня представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив про звільнення заступника міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тараса Шевченка.

Фото: Taras Shevchenko/Facebook

Тараса Шевченка призначили заступником міністра культури та інформаційної політики в серпні 2020 року, а з 28 червня 2022 року обіймав посаду заступника міністра з питань європейської інтеграції.

У 2005–2020 роках був директором громадської організації «Центр демократії та верховенства права». Як засновник і керівник цієї організації, долучився до розробки більшості медійних законів України, проводив навчання журналістів і юристів з правових аспектів медіа. Також ініціював та з 2005 року організовує в Києві Міжнародну школу медійного права для юристів з країн пострадянського простору.

Засновник/співзасновник таких ініціатив, як Реанімаційний Пакет Реформ, Незалежна медійна рада, Рух Чесно, кампанії «Чесно. Фільтруй суд!», Кампанія за безпечні дороги, Рух «Стоп Цензурі» та Urban 500.

Як експерт Ради Європи та ОБСЄ брав участь у розробці медійного законодавства та реалізації освітніх проєктів у Центральній Азії, зокрема в Таджикистані, Казахстані, Туркменістані та Киргизстані.

З 2019 року є членом Ради з питань свободи слова та захисту журналістів — консультативного органу при Президентові України.

Також уряд призначив Олега Куроченка державним секретарем Міністерства культури та стратегічних комунікацій. У 2017 році він обіймав посаду в державній компанії «Укрспецекспорт» — спочатку заступником керівника служби, а потім головним спеціалістом. А з 2023 року працює у відділі військово-технічної співпраці Міністерства зовнішніх справ.


Читайте також: 13 нових релізів від редакції Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024