Головна
>
Література
>

ВСЛ — найкраще дитяче видавництво в Європі за версією Болонського фестивалю

ВСЛ — найкраще дитяче видавництво в Європі за версією Болонського фестивалю

«Видавництво Старого Лева» отримало приз Болонського фестивалю й стало найкращим дитячим видавництвом року в категорії Європа (Bologna Prize for the Best Children’s Publishers of the Year).

Фото: Видавництво Старого Лева/Фейсбук

Bologna prize best children’s publishers of the year (BOP) — найбільша й найвпливовіша щорічна світова премія для видавців дитячої літератури. Премія заснована 2013 року організаторами Болонського книжкового ярмарку на честь 50-ліття ярмарку. Мета нагороди — сприяти взаємному обміну знаннями та ідеями між різними країнами, територіями та культурами в усьому світі.

Нагорода вручається найкращим видавцям з усього світу в номінаціях з шести географічних регіонів. Цьогоріч у категорії Європа перемогло Видавництво Старого Лева.

«Це як Оскар, але у світі книжок для дітей, це як Нобель, але для видавців. Це неймовірне досягнення, здобуток, до якого ми йшли останні десять років, систематично представляючи себе, Україну, українських авторів та ілюстраторів у світі та на міжнародному ринку прав…Це велика честь та відповідальність для нас, і ми невимовно раді, що змогли виправдати сподівання кожного, хто був поруч з нами», — пише ВСЛ.


Нагадаємо, що сайлентбук «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна, що видали у ВСЛ, увійшов до списку 100 найкращих книжок-картинок зі всього світу.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024