Головна
>
Кіно
>

Фільм «Сендмени» про роботу рятувальників на київських пляжах вийшов онлайн

Фільм «Сендмени» про роботу рятувальників на київських пляжах вийшов онлайн

Документальний короткометражний фільм «Сендмени» режисера Романа Прокопчука про роботу пляжного патруля вийшов в онлайн-кінотеатрі Takflix.

«Сендмени» — це фільм-спостереження за роботою рятувальників на київських пляжах. За словами творців фільму, щороку багато містян гине через недотримання правил поводження біля води. Тож патрульний Дмитро та його команда поставили перед собою завдання змінити це. 

Щодня вони нагадують відпочивальникам берегти своє життя та бути уважними біля води. Втім, одна жінка губить маленьку дитину, а чоловік напідпитку залишає речі на незнайомця та довго не з’являється на березі. Дмитру доводиться викликати водолазів та проводити розслідування. Пляж схожий на хаос, який потрібно упорядкувати.

Стрічку знімали у Гідропарку та на озері Тельбін на Березняках. Режисер Роман Прокопчук розповідає, що команді довелося буквально жити на пляжі, щоб відзняти найвдаліші моменти:

«На фестивалі Docudays я познайомився з очільником пляжного патруля і так все почалося. Я жив (буквально) на Гідропарку приблизно 5 місяців. Увесь фільм — це оперативна зйомка, тому треба було бути на місці 24/7. Спочатку команда звикала до мене, я до них. Згодом камери вже ніхто не помічав, тому вийшло органічно та невимушено», — ділиться режисер.

Фільм брав участь у короткометражному конкурсі Варшавського кінофестивалю. Він присвячений пам’яті рятувальника Олександра Лешенка, який загинув, захищаючи Україну.


Читайте також: «Мистецтво — наша броня»: дивимося 5 кліпів митців-військовослужбовців

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024