Головна
>
Відео
>

The Unsleeping випустили перший українськомовний трек і кліп на нього

The Unsleeping випустили перший українськомовний трек і кліп на нього

23 квітня гурт The Unsleeping повернулися із новим релізом після майже року мовчання. Цього разу вони презентували перший трек українською мовою, який отримав назву Ptaha Fred, та семихвилинний кліп на нього.

Як розповідають музиканти, Ptaha Fred – про побут, однотипність та сіре існування. «Птаха Фред – це коли справжнє життя лишилося десь у згадках, витіснена рекурсивним дрейфом від одного зобов’язання до іншого. Саме тому у промо-роликах учасники гурту, описуючи цей стан, говорили або через призму втраченого минулого, або ефемерного майбутнього, але не того, що відбувається зараз. Рефлективне існування – головний мотив кліпу», – розповідають учасники гурту.

Один із учасників гурту – гітарист Ваня Смірнов – на кожну репетицію приїжджає із іншого міста. Локація із кліпу – їхня реальна репбаза. Для цієї особистої пісні вони вирішили зробити майже документальний кліп. Він умовно розділяється на дві частини – збір та безпосередньо виконання треку.

 Катя Ятель

Зазвичай, я дуже негативно ставлюсь до кліпів, в яких музиканти просто виконують пісню. У подібних відео рідко вистачає сенсу – емоції чи візуального образу, що підкреслить стан артистів. Але із Ptaha Fred ситуація склалася інакше. У напівдокументальному відео учасники гурту, особливо гітарист, підкреслюють, наскільки їхнє життя за межами музики та репетицій сіре, подібне до життя усіх людей довкола них. Це атмосфера доходить до піку, поки не дає можливість учасникам гурту вийти за межі комфорту у кульмінації пісні.

Сам трек також доволі цікавий. The Unsleeping зацікавили нас із самого початку не лише звучанням своєї музики, а й специфічним англійським акцентом, який допомагає відрізняти їх від багатьох інших гуртів. Був великий шанс втратити цю фішку, перейшовши на українську. На щастя, цього не трапилося і трек досі звучить самобутньо. Кумедно, що як тільки The Unsleeping перейшли на українську, одразу образами та сенсами нагадали мені інший перспективний гурт – Jonathan Livingston.

Нагадаємо, що дебютний мініальбом гурту The Unsleeping став одним із найкращих релізів 2019-го. Прочитати рецензію на нього можна тут.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024