Головна
>
Музика
>

Українську драматургію можна послухати онлайн: розповідаємо про проєкт Театру Лесі

Українську драматургію можна послухати онлайн: розповідаємо про проєкт Театру Лесі

Львівський Театр Лесі Українки запустив аудіосцену: тепер сучасну українську драматургію можна слухати онлайн у вільному доступі.

Фото ілюстративне

Аудіосцену створили для поглиблення взаємодії театру і глядачів. Аудіовистави виконують актори та акторки театру. Наразі у вільному доступі є три аудіоп’єси.

Перша п‘єса під назвою «Повітряна тривога» була створена за текстом драматурга та перформера Дена Гуменного і за режисурою Влада Білоненка. Її можна послухати у виконанні Андрія Кравчука та Андрія Росчіса. Цей подкаст-перфоманс має на меті дати відповіді на питання: «Як не читати новини, коли вони сповіщають про чергові просування ворога?», «Як обійняти близьких, коли вони за сотні кілометрів?», та «Як їсти і пити щось гаряче, коли нема електрики?».

Друга — «Я, війна і пластикова граната», створена за п’єсою драматургині й театральної діячки Ніни Захоженко та за режисурою Андрія Кравчука. У ній можна почути голос  Миколи Берези, Влада Білоненка, Назара Бонящука, Наталії Мазур, Ісабель Меркулової, Михайла Понзеля, Василя Сидорка і Тетяни Шелельо.

Сюжет п’єси розповідає про родину зі Львова, яка намагається зберегти затишок і залишок нормальності в обіймах в коридорі, бо завтра — нові ракети, або ще гірше — евакуаційний автобус за кордон.

Підлітки вчаться будувати блокпости, робити коктейлі молотова та запобігати панічним атакам, вражати танки, любити і втрачати у фронтових передмістях столиці. Двоє сестер в харківському метро, над яким ширяє російський літак. Одна з них завжди пам’ятає про зубну щітку, снікерс в кишені, носить зимове пальто, яке прикриває дупу і вміє пристосовуватись. Інша — вже ніколи не вийде з харківського метро.

Третя — «Як моя мама зіграла в російську рулетку» — п’єса драматургині та докторки політичних наук Людмили Тимошенко у режисурі та виконанні Тетяни Фролової. П‘єса розповідає про війну, злочини росіян та диво, яке рятує головну героїню.

Усі три п‘єси також доступні на платформах YouTube, Google Podcasts та Apple Podcasts.


Читайте також: «Ця музика стимулює розвиток»: інтерв’ю з ансамблем A capella Leopolis

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024