Головна
>
Музика
>

Дует Gamardah Fungus випустив альбом To The Stars And Back, у якому розповідають про зірки

Дует Gamardah Fungus випустив альбом To The Stars And Back, у якому розповідають про зірки

Дует із Дніпра Gamardah Fungu випустив новий альбом To The Stars And Back. Він присвячений зіркам, які існують поруч із Землею багато тисячоліть та існуватимуть після кінця земної цивілізації. Альбом вийшов на канадському лейблі Polar Seas Recordings.

Альбом To The Stars And Back став продовженням альбому Polaris, що вийшов 2021 року та був названий у честь Полярної зірки. Використовуючи електро- та акустичні гітари, модульні синтезатори, касету та єврорейк терменвокс, дует прагнув досягти космічної атмосфери. Альбом Polaris також був присвячений пам’яті Влада Лемма — фотографа та музиканта, який раптово пішов з життя у 2019 році.

До нового альбому увійшло п‘ять пісень, кожна з яких розповідає про одну з зірок, які видно з земної поверхні: Альтаїр, Вега, Сіріус, Бетельгейзе та Альдебаран. Реліз був записаний за допомогою модульних синтезаторів, гітар та ефектів. Виконавці зазначають, що таким чином хотіли відтворити свою головну ідею та філософію про швидкоплинність часу:

«Війна в Україні змусила нас переосмислити наші життя, переоцінити ставлення до навколишнього світу та до себе, поглянути на своє існування як на дуже короткий процес, за який так багато хотілося б встигнути. Але в контексті Всесвіту і Часу наше існування дріб’язкове, буття тлінне, а метушня безглузда», — пояснюють музиканти.

Gamardah Fungus — дует саунд-артиста Ігоря Ялівця та гітариста Сергія Ягоди з Дніпра. Виконавці працюють на межі ембієнту та електроакустичної музики майже 15 років. Свою діяльність поодинці музиканти розпочали ще у 90-х, а наприкінці 2009 Ігор та Сергій почали працювати в дуеті.

Як пояснюють самі виконавці, їхня музика базується на філософії людського сприйняття навколишнього середовища й оточення, на власних медитативних практиках, подорожах і спогляданні Всесвіту. 

Композиції гурту побудовані на взаємодії модульних синтезаторів, гітар, спецефектів, складних звукових об’єктів і польових записів.

Дует часто послуговується саморобними механічними звуковими пристроями та стародавніми артефактами. Серед них, наприклад, тибетський ріг канглінг, зроблений з людського стегна, ацтекський свисток смерті і шумовий генератор інтонаруморі, побудований за схемами піонера футуризму Луїджі Руссоло.

Роботи Gamardah Fungus видавалися в Австралії, Великобританії, Франції, Нідерландах, Швеції, Польщі і в Україні на лейблах Flaming Pines, Golden Ratio Frequencies, Hidden Vibes, esc.rec та інших.


Читайте також: Дніпровський дует Gamardah Fungus випустив новий альбом «Metamorphosis»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024