Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею: Alice Change про альбом Alice Cringe

Пісня за піснею: Alice Change про альбом Alice Cringe

14 липня Alice Change випустила мініальбом Alice Cringe. До ЕР увійшло сім пісень, у кожній з яких Еліс ділиться особистими переживаннями та рефлексує над пережитими історіями. Цей альбом — про боротьбу з самотністю, тугу за юністю та стосунки з людьми. 

Спеціально для нашої рубрики «Пісня за піснею» Еліс розповідає про кожен трек з альбому.

Alice Change рок-виконавиця з Донецька, яка торік завірусилася у тіктоці. У липні 2023 року вона випустила мініальбом із самокритичною назвою Alice Cringe. Концепт альбому присвячений стереотипному й упередженому ставленню до нейровідмінних людей. Виконавиця поділилася, що назва альбому походить з особистої історії — друзі її хлопця дали їй прізвисько «крінж».

«Вони так йому й писали: “Ну що там, крінж уже сидить на валізах?”, натякаючи на те, щоб він мене скоріше кинув. Це був не перший раз, коли мене намагалися принизити за те, що маю певні “дивності” в поведінці. Але я обожнюю реклеймінг (перепривласнення образливих слів), тож вирішила, що Alice Cringe доволі непогано звучить», — розповідає Еліс.

Тільки коти

Це трек про мою величезну любов до котів, але тут теж є своя історія: мені збрехала близька людина. А котики не брешуть. Також тут є феміністичний підтекст: жінок часто лякають «нещасним життям із 40 кішками». Але хто сказав, що воно нещасне? Немає нічого соромного в тому, щоб вибрати себе, власний комфорт і піклуватися про тваринок замість того, щоб «вийти заміж якомога швидше».

Уже не 19

Мене дуже парить мій вік. Минулого року я «вистрілила» одночасно з купою талановитих артистів, яким по 18-20 років, та й загалом зараз на кожному кроці круті й успішні підлітки. Це все наштовхує на дуже сумні думки: «я не поверну ці роки», «що я роблю зі своїм життям?», «невже я ніколи не розквітну?». Словом, це пісня про культ молодості та культуру «досягаторства». До слова, «Тіною, Джа, Джері не стала» — це про Тіну Кароль, Джамалу та Джері Хейл.

Не його типаж

Це історія про те, як мене кинув один хлопець через фігуру. Ми зустрічалися кілька місяців, до того ж він сам і проявляв ініціативу. А потім, коли я вже закохалася, він раптово заявив, що я «не його типаж»: занадто товста та взагалі «ночами заїдаю стрес». Це була дуже травматична подія для мене, але пісня вийшла гарна.

Інстаґьорл

Знову про комплекси, але тепер у більш іронічній обгортці. Я б навіть сказала, що основна тема тут — це нав’язування б’юті-стандартів: «довбані нарциси нав’язали мені комплекси, всі недосконалі риси я втоплю у ботоксі». Шкода, що жінкам так багато доводиться робити з собою, щоб до них просто нормально ставилися.

Будь моїм гостем

Це просто крик душі про те, як мені потрібна рідна людина поряд. Ще до повномасштабного вторгнення одного зимового дня я стояла на вулиці й дивилася, як сніжинки гарно летять повз ліхтарі. І так защемило всередині. Почали з’являтися рядки: «Хочеш на гойдалку разом? Кажуть, можна бути вільним десь на висоті…». Я тоді якраз недавно розійшлася з тим хлопцем, що кинув мене через повноту, тому настрій був відповідний: дуже самотньо.

Гори у пеклі

У своїх відчайдушних спробах знайти «свою людину» я іноді натрапляю на чоловіків, які хочуть чого завгодно, тільки не здорових, комфортних стосунків. Досі не розумію, чому терпіла поряд людей, які навіть жлобилися сказати «я тебе люблю». Тож хай «горять у пеклі». 

Не його типаж (slow version)

З самого початку пісня «Не його типаж» була баладою, бо я на момент її написання я ще не знала, що буду працювати в рок-жанрі. Думала, в мене буде музика по типу Tember Blanche або Один в каное, але життя склалося інакше. В альбомі я вирішила повернутися до початкової версії, можливо, у такому вигляді вона потрапить комусь у саме серденько.


Читайте також: Пісня за піснею: Ницо Потворно про новий альбом «А може це я?»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024