Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею: виконавець lumosback про мініальбом «Світло Повернеться»

Пісня за піснею: виконавець lumosback про мініальбом «Світло Повернеться»

8 вересня київський бенд lumosback випустив мініальбом Світло Повернеться, який складається з п‘яти треків, натхненних подіями воєнного часу. Кожен трек розповідає різні історії: про романтичні ситуації, смерть близьких людей, втрату душевного зв’язку та інше. Втім, за словами виконавця, усі вони поєднані «страхом темряви попереду».

Спеціально для рубрики «Пісня за піснею» соліст гурту Дмитро Приходько розповів про кожен трек з альбому.

lumosback — це проєкт виконавця Дмитра Приходька, який долучає до створення пісень ще чотирьох людей. Артист каже, що не хоче обмежувати себе у роботі з певними жанрами:

«Для мене важливо створювати музику саме так, як я відчуваю, у той чи інший момент, тому назвемо це obsession dream-pop».

До виходу альбому lumosback мав вже чотири випущені сингли: Якби ж то було так, Відображення, Незнайомі та На хмарі. Він також виступав як запрошений артист на концертах виконавців Sad Novelist, Структури Щастя, гурту Bojevilla та інших.

Дмитро попереджає, що новий альбом дуже депресивний, і «знайти серед нього хоч краплю надії неможливо».

«Світло можливо повернеться, а можливо ні, — про це ніхто не знає, і нам залишається лише сподіватись та вірити, що воно десь є», — каже музикант.

Не зроз

У цій пісні історія рухається в романтичний бік, утім на заваді ліричному герою стає депресивний стан. Апатія та страх, нерозуміння того, що відбувається, збиває персонажа зі шляху.

«Як завжди я прокидаюсь десь під вечір», — це рядок із другого куплету. Він про те, що в якийсь момент ти просто перестаєш бути частиною соціального процесу, і нічого не можеш із цим зробити. Прокидаєшся під вечір та просто існуєш.

Цитадель

Від самого початку ця пісня була джемом-викидом емоцій. Це трек про смерть колись давно близької людини. Ти не розумієш чи маєш право страждати й що відчуваєш. Вона передає стан, коли ви стаєте чужими від імені загиблої людини. 

Delete

Трек про втрати близького звʼязку та комунікацій. Колись твоя найближча й найрідніша людина стала абсолютно чужою, ти не знаєш чим вона живе та як існує. 

Пісня мала вийти ще восени минулого року. Ми працювали зі знайомим над цілим ЕР та в якийсь момент він просто перестав відповідати на повідомлення. Після цього я помітив, що усі наші демки видалені. Так у пісні Delete з’явилося зовсім інше звучання та символічна назва.

Відображення

Це діалог із собою про вибір, який робить людина, та його значення безпосередньо для неї. Будь-яка дія може призвести до неочікуваних наслідків, життя може обірватися, тому доводиться проживати кожен день, як останній.

М(а)рія

Трек про колишню одного з музикантів бенду. Я памʼятаю, як йому снилися жахливі сни: це було схоже на справжній бедтріп. Одного дня він підійшов до мене із напрацюванням і попросив написати текст, що може його звільнити від цих відчуттів і дати можливість відпустити Марію. 

Про цю пісню також є цікавий факт. Ми писали гітару і вирішили вийти перекурити. Гітарист підніс руку із електронним девайсом для куріння до грифу, і виник дуже дивний звук. Ці поскрипування нам сподобались, тож ми вирішили залишити їх та дозаписати ще в кількох місцях. Після чого в треці зʼявилися звуки зімʼятого паперу, вікон та навіть чайника, які додають тривожності.

Новий альбом Дмитро планує наживо презентувати 14 вересня о 19:00, у дворику Хвильового разом з оновленим складом бенду. Це буде їхній перший сольний виступ. У концерті також візьмуть участь Артем Міняйло із діджей-сетом та таємний гість. Квитки на подію доступні за посиланням.


Читайте також: Стас Корольов випустив два live-сингли «Де ти була» та Scared Love, записані під час концерту в Києві

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024