Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею: OTOY про LP «Недовготривалі відносини»

Пісня за піснею: OTOY про LP «Недовготривалі відносини»

25 травня репер Otoy (В’ячеслав Дорфа) презентував дебютний повноформатний альбом Недовготривалі відносини. До нього ввійшло 9 треків. Спеціально для рубрики «Пісня за піснею» виконавець розповів про кожну композицію альбому.

Недовготривалі відносини — це про взаємодію людини із собою, з часом, з планетою, з війною. Otoy каже, що це «найтепліша історія, що створювалася в найтемніші часи» і є теплим прихистком «від усього монолітно-депресивного, що може оточувати нас сьогодні».

Жарптиця

Це історія про романтизацію токсичних відносин; про те, як часто люди сприймають ці емоції за щось, що у фіналі може зблизити. Але насправді це не так. Конфлікти між людьми, які перебувають у будь-яких відносинах, не освіжають, але роблять гірше. Власне, трек про те, як люди губляться в такій історії.

Тіло поводир

Це пісня про усвідомлення швидкоплинності часу і відносин із цим часом. Усвідомлення позиції, місця тут і зараз, про обожнювання самотності. Бо розуміючи в масштабі світу, як мало часу ми живемо приходить розуміння, що ще менше часу ми можемо проводити з кимось поруч. І єдиний з ким ми маємо часу найбільше — це ти сам.

Шукали вчора

Трек про відносини інтроверта, який опиняється в навколо творчій сфері. Інтровертний персонаж, творець змушений брати на себе екстравертні патерни поведінки через ту сферу діяльності, в якій опинився, бо по-іншому та сфера не працює. Цей трек про те, як йому це не комфортно.

Змія

Це рефлексія на себе самого, просто у зворотному відображенні. Це рефлексія на те, яким я був у стосунках, як я вчиняв і які емоції через це викликав у людей.

До кукухи

Виглядає так, ніби цей трек про дівчину, але це метафора до свідомості.До кукухи — про відносини з власною свідомістю, про граничні стани, які я проживаю і про те, що в цих станах я перебуваю десь близько місяця, а потім знову це змінюється: то я щасливий, то все погано і навпаки. Про те, що я ту свідомість «люблю недовго та дуже сильно, ніяк не можу по-іншому».

Як пахне трава

Трек про молодість. Про живий молодий організм, який має сили тусити всю ніч, не спати, курити траву, підривати сцени. А потім старіє, дивиться на це все й думає: «клас, хочеться ще, а вже більше не може».

Що таке

Трек про відносини людства і планети. Про те, як ми ґвалтуємо її й нічого не віддаємо навзаєм. Про те, що трапиться з нами, якщо телефон, як камінь буде хитатися в руці, якщо вся електроніка помре — тоді ми станемо звірами, повернемося в печери, але природа нас назад не прийме.

Бика за рога

Трек про війну. Якщо ми вже взялися завершити всю цю історію, то потрібно її довести до кінця, бо це наш останній шанс. Завуальовано це все в історію про суперзірку, яка, якщо вже йде, то йде до кінця, бере бика за рога й палає, як востаннє. Але це про нашу націю. Бо, власне, у нас зараз остання наша можливість для того, щоб роз’їбати рашку.

Недовготривалі відносини

Трек-підсумок про те, що часто ми буваємо не тими, хто веде, а тими, хто за кимось йде. І таке неусвідомлене ходіння за кимось може нас привести в якісь погані місця і нічого крутого з того не вийде.


Читайте також: Пісня за піснею: Ziferblat про дебютний лонгплей «Перетворення»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024