Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею: SadSvit про LP «Неонова мрія»

Пісня за піснею: SadSvit про LP «Неонова мрія»

17 лютого музикант SadSvit випустив третій повноформатний альбом Неонова мрія. До LP увійшло 7 треків.

SadSvit (справжнє ім’я Богдан Розвадовський) — 18-річний музикант з Івано-Франківська. Він автор однієї з найпопулярніших пісень війни — Касета. Трек став вірусним після того, як став саундтреком до відео полку «Азов» про будні бійців, що боронять місто Маріуполь.

Окрім Неонової мрії дискографія SadSvit’a налічує два лонгплеї: Cassette та 20&21 2021 року, а також два мініальбоми: Суматоха та Холод спільно з Sad Novelist.

Читайте також: Sad Novelist про EP «Тепло»

Спеціально для нашої рубрики «Пісня за піснею» виконавець розповів про кожен трек з альбому.

  1. Антиутопія

Цю пісню я написав під впливом доволі цікавих чинників. Десь в жовтні я пройшов гру Stray. Це гра про кота, який попав у світ такого собі кіберпанку, де всі люди загинули й залишилися лише роботи-помічники, які переймали звички людей. Проте я постарався вкласти сюди дещо глибше: у пісні-антиутопії фігурує деспотія. Фактично це своєрідний симбіоз емоцій від проходження гри та роздумами над однією з моїх улюблених книг — «1984» Джорджа Оруелла.

  1. Пам’ятай свій дім

Це чергова рефлексія. Головний ліричний герой – «дім», який вкотре нагадує: де б ти не був, я завжди тебе пам’ятатиму. Пам’ятатиму кожну секунду, яку ти провів пліч-о-пліч зі мною, пам’ятатиму як ти ріс, пізнавав все нове, закохувався. Вона була написана ще в червні 2022 року, коли мені вкотре снився мій Івано-Франківськ. Я думаю, що багато людей знайдуть в цій пісні себе та свій дім.

  1. Не забувай

Це ремастер однієї з перших моїх пісень, яка ще у 2021 році увійшла до мікстейпу 20&21. Все просто, лаконічно. Іскри спогадів про безтурботні підліткові прогулянки, про вечірнє тепле повітря, яке п’янить, наче вперше.

  1. Пітьма

Рефлексія за минулим, за незакритими гештальтами. До пісні доєднався мій знайомий із Каліфорнії Sweatcult. Вийшов, як на мене, доволі цікавий симбіоз двох культур та двох мов

  1. Не вдвох

Пісня реквієм. Вона розкриває внутрішні почуття ліричного героя, який переживає втрату своєї найближчої людини. Він чує звуки арф — це так вона дає йому зрозуміти, що там добре (це також відсилка до Силуетів). В пісні не йдеться про те від чого саме загинула його панацея, тож це залишається слухачу.

  1. Останній день (інша назва Останній день війни)

Одна з найекспресивніших робіт з альбому. Це пісня, яка описує останній день війни, коли боротьба за існування пліч-о-пліч стане лишень історією, спогадом, цеглинкою у великому будинку відродження нас із вами. У пісні згадуються також і жертви цієї війни. «Посади нове зерно, допоки мертві на небо йдуть» — ці рядки ілюструють мужність кожної людини, яка боронить свою незалежність. Не дивлячись на весь жах війни, ми живемо, створюємо, лагодимо, творимо. 

Наш ворог тут зображений у своєму звичному вигляді — у вигляді свинособак, які без ніякої пам’яті дохнуть і не можуть збагнути, що ми непереможні. Вони тікають із неймовірним жахом в очах.

  1. Силуети

Мабуть, вже класика цього альбому. Силуети це пісня, яка була написана під впливом новин про ймовірну ядерну війну. « Нема слідів, але чому?» — ядерна бомба не залишає після себе нічого, лише силуети й фантоми — саме це і є відповідь на питання «чому?».


Дивіться також: Кліп на пісню «Диско-фанко» від Циферблату

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024