Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею: XXV кадр про ЕР «Стани, сумніви, сум»

Пісня за піснею: XXV кадр про ЕР «Стани, сумніви, сум»

21 липня репер XXV кадр випустив мініальбом Стани, сумніви, сум, до якого увійшло чотири треки про тугу, ностальгію та розлуку.

Спеціально для нашої рубрики «Пісня за піснею» XXV кадр розповідає про кожен трек з альбому. 

XXV кадр (справжнє ім‘я — Віталій Кобзєв) — київський репер, співзасновник культурної формації «Олрайт», яка просуває сучасний український хіп-хоп. Виконавець має батловий бекграунд, а також декілька фітів з Krechet і спільні роботи з Ромою Генієм, blessbaby та Wavy Dem.

Нині XXV кадр розвивається, як діджей та допомогає у розвитку проєкту «Так а шо ти?», який організовує івенти та вечірки.

В альбомі Стани, сумніви, сум виконавець поєднує постпанк, інді-рок та демонструє іншу сторону своєї творчості — ліричну та меланхолійну. Для XXV кадра альбом також експериментальний — раніше репер не працював у подібних жанрах.

Місто

Пісня, що відгукнеться багатьом українцям, які були вимушені покинути свої домівки через війну. Вона символічна ще й тим, що сам я родом з Луганську. Вже майже 10 років я не бачив свого рідного міста. Іноді здається, що того минулого й не було, бо зараз все існує тільки в туманних спогадах. 

Знайду

Мій найулюбленіший трек з релізу. Саме після його створення я чітко вирішив, що маю зробити цей мініальбом. Пісня-катарсис, пісня-сповідь, пісня-символ. У певний період вона стала завершенням моєї творчої кризи й ознаменувала початок нової хвилі натхнення.

Тут вже не вперше я кудись біжу. Звісно, я не Харукі Муракамі з його книгою «Про що я говорю, коли говорю про біг», але чомусь в піснях мені часто являється образ людини, що біжить.

Два серця

Пісня відсилає до фільму «Містер Ніхто» з Джаредом Лето у головній ролі. 

Складність вибору, особливо, коли ти можеш уявити собі будь-який сюжет майбутнього, іноді стає нестерпною. Це стосується і почуттів. У такі моменти хочеться, аби в тебе було два серця, щоб віддати його двом різним людям. 

Не питай мене

Найвеселіша та найсвітліша пісня релізу. Не випадково саме вона завершує мініальбом. Завжди хочеться наприкінці дати тепла та надії. До речі, цікаво, що текст до цього треку я написав ще у 2020-му році.


Читайте також: Пісня за піснею: Юля Юріна про новий live-альбом «Ґвара»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024