Головна
>
Література
>

Книга «Скарби України: культурна спадщина народу» увійшла до рейтингу The New York Times

Книга «Скарби України: культурна спадщина народу» увійшла до рейтингу The New York Times

Книга Treasures of Ukraine: A Nation’s Cultural Heritage («Скарби України: культурна спадщина народу»), що розповідає про українську культурну спадщину, увійшла до переліку найкращих мистецьких видань 2022 року за версією The New York Times.

Над створенням книги працювали 9 українських мистецтвознавців, кураторів та істориків мистецтва Андрій Пучков, Крістіан Раффенспергер, Діана Клочко, Максим Яременко, Аліса Ложкіна, Мирослава М. Мудрак, Олександр Соловйов. Передмову до видання написав Андрій Курков, а уклала Вікторія Бурлака. 

Арткнига складається з восьми розділів та містить понад 220 кольорових зображень. В хронологічному порядку автори розповідають про мистецтво й спадщину України: від скіфського золота, візантійських ікон і дерев’яних церков до золотоголових соборів, шедеврів авангарду та політичного мистецтва після Помаранчевої революції.

«Ця актуальна нова книжка знайомить нас із понад 100 будівлями та предметами мистецтва, від доісторичної епохи до бароко, сучасного бомбосховища у країні, яку ми нарешті вважаємо серцем Європи. З розділами про православні ікони та католицькі собори, радянський авангардизм і народні промисли, ця книга ілюструє культуру, саме розмаїтість якої зараз ставить її під загрозу», — пише The New York Times.

У жовтні книга вийшла у британському видавництві Thames & Hudson. Всі кошти, вторговані від продажу книжки, буде передано ПЕН-клубу України.

Як з’ясувало Читомо, «Скарби України: культурна спадщина народу» вийде й українською у видавництві ArtHuss у травні-червні 2023 року. Наразі видання також можна придбати на Amazon. 


Читайте також: «Я завжди буду проти». Яким був письменник Володимир Вакуленко — у спогадах близьких

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024