Головна
>
Новини
>

У Києві на Троєщині відкриється перший професійний театр

У Києві на Троєщині відкриється перший професійний театр

16 вересня у Києві відбудеться офіційне відкриття нового мистецького простору «Театр на Троєщині». Це проєкт Центру мистецтв «Новий український театр». Заклад знаходиться на вулиці Градинській, 5.

Фото з фейсбуку «Театру на Троєщині»

Це перший професійний театр на Троєщині, де буде репертуар для дітей та дорослих. До цього в районі працювало два наближених заклади — театр-студія «Ааріорі», де дітей навчають театральному мистецтву, а також аматорський шоу-театр «Карамболь & Ко», де грають переважно дитячі постановки.

Відвідувачам «Театру на Троєщині» показуватимуть комедії та драми від Театру на Михайлівській, постановки для дітей від Театру «Сонечко», а також вистави інших театрів. Також свої вистави зможуть ставити режисери-початківці:

«Ми не в силах провести до вас метро! Але ми в силах зробити так, аби вам стало легше дістатися до нашого театру…», — кажуть засновники театру в соцмережах.

На базі закладу працюватиме дитяча акторська студія, а команда театру влаштовуватиме майстер-класи, стендап-шоу, родинні свята, поетичні вечори тощо.

У день відкриття, 16 вересня, актори зіграють інтерактивну вистава для дітей «Карлсон шукає друга» та авантюрну комедію «Еклери на мільйон» режисера Віталія Кіно.

Вистава «Еклери на мільйон» створена за п’єсою української драматургині Марини Смілянець. У коментарі «Суспільному» Марина розповіла про одного з героїв п‘єси — «гопника» Сєву, який рекламує театр у соцмережах. Авторка каже, що цим персонажем хоче розбити стереотипи та показати, що будь-яка людина може любити театр:

«Це має викликати бажання прийти і в тих, хто ніколи не ходив до театру, і в тих, хто ходить щодня. З персонажем випускатимуть короткі ролики для соцмереж, він буде змінюватись, відвідуючи театр».

Фото з фейсбуку «Театру на Троєщині»

Логотип «Театру на Троєщині» створила художниця Анастасія Кононенко. Він символізує «родину театрів» Центру мистецтв.

Логотип «Театру на Троєщині»

У вересні в театрі заплановано вісім вистав. Квитки на них можна придбати за посиланням.

Частину коштів з вистав команда театру віддаватиме на потреби армії та волонтерських організацій, зокрема, фонду «Мистецький український рух» (МУР), який надає підтримку дітям-сиротам, дітям із малозабезпечених та багатодітних родин та дітям-переселенцям. До слова, про створення МУРу та волонтерський рух ми раніше спілкувалися з авторкою Мариною Кошкіною. Дізнатися більше про цей проєкт можна в інтерв‘ю за посиланням.


Читайте також: У Києві пройде благодійна подія «Хоробрі міста». У лайнапі: Паліндром, Крихітка, Otoy та інші

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024