Головна
>
Музика
>

У Києві пройде благодійна подія «Хоробрі міста». У лайнапі: Паліндром, Крихітка, Otoy та інші

У Києві пройде благодійна подія «Хоробрі міста». У лайнапі: Паліндром, Крихітка, Otoy та інші

8 жовтня у Мистецькому Арсеналі в Києві відбудеться благодійна подія «Хоробрі міста», яку організовує команда Ukraїner. У межах заходу відбудуться панельні дискусії, фотовиставка й концерти українських виконавців. Серед них: Паліндром, гурт Крихітка, Otoy, Саша Чемеров, Lely45 та гурт Друга Ріка. Мета цього проєкту — зібрати 10 мільйонів гривень для фонду «Повернись живим». Ведучим концерту буде стендап комік Василь Байдак. 

«Хоробрі міста» — це дослідницький проєкт медіа Ukraїner, що розповідає про боротьбу тимчасово окупованих українських міст та опір тамтешніх жителів. Минулоріч Ukraїner створив серію відео про ці міста. Зокрема, про Нову Каховку, Бердянськ, Херсон, Мелітополь, Маріуполь, Старобільськ, Сєвєродонецьк, Скадовськ,  Донецьк, Луганськ, Сімферополь, Ялту та Бахчисарай. Відео записували спільно з краєзнавцями, істориками, громадськими активістами та спортсменами:

«Цими відеороликами ми хотіли передати дух міста тих, хто ніколи, скажімо, ніколи не бував на пляжі Ялти чи не прогулювався біля драмтеатру в Маріуполі. Багато українців в іще окупованих містах продовжує тихо, але впевнено протистояти російському терору, інші ж змушені були евакуюватися й сумують за домівкою. Проєкт “Хоробрі міста” — проєкт-підтримка, проєкт-мотивація для всіх них», — розповідає команда проєкту. 

До цього проєкту долучилися й українські музиканти — вони записали пісні про деякі з цих міст. Ці пісні виконуватимуть на концерті.

Раніше продюсерка проєкту Христина Кулаковська розповідала для Лірум, чому до проєкту запросили музикантів, як створювалися пісні та в чому ключова мета проєкту. Детальніше читайте за посиланням.

Загалом програма події складатиметься з двох частин. У першій частині пройдуть панельні дискусії, кожна з яких триватиме близько півтори години. Разом із запрошеними експертами буде обговорення тематики політики пам’яті, деокупації та викликів, які постануть перед українським суспільством після цього. 

Вхід на цю подію лише за попередньою реєстрацією, форма для якої з’явиться незабаром. Також до перегляду можна буде долучитись онлайн на YouTube-каналі Ukraїner.

Друга частина програми — це концерт виконавців, які написали пісні про окуповані міста. Це, зокрема, репер та саундпродюсер Паліндром, який написав пісню про Херсон свого дитинства, інді-поп-рок гурт Крихітка, який гратиме пісню про Ялту, окуповану ще з 2014 року, репер Otoy, який написав пісню про Донецьк, а також рок-музикант Саша Чемеров, який співатиме про Бахчисарай. Також на концерті гратиме співачка Lely45, яка записала пісню про Сімферополь та рок-гурт Друга Ріка, який нещодавно спільно з Ростиславом Домішевським випустив трек Чи ти почув. For Mariupol, присвячений жителям Маріуполя.

Щоб потрапити на подію, треба задонатити від 1000 гривень на спільний збір фонду «Повернись живим» та проєкту «Хоробрі міста», зберегти квитанцію або скріншот про успішний переказ та заповнити реєстраційну форму.


Ukraїner — суспільно-культурний українознавчий проєкт, матеріали якого засновані на результатах власних експедицій. Ukraїner створений журналістом і письменником Богданом Логвиненком як волонтерський медіа-проєкт. У першу експедицію команда поїхала в червні 2016 року. За час своєї діяльності медіа створило колекцію медіа-матеріалів, які перекладаються дев’ятьма мовами, видало низку книжок, зняло повнометражний документальний фільм.


Читайте також: Курган & Agregat за три концерти зібрали 1,6 мільйона на ЗСУ

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024