Головна
>
Кіно
>

Український фільм «Ти — космос» презентують у Каннах

Український фільм «Ти — космос» презентують у Каннах

Науково-фантастична комедія «Ти — космос» режисера Павла Острікова буде представлена у секції Frontieres Platform кіноринку Marche du Film’s, яка проходить у межах Каннського кінофестивалю.

Постер до фільму

Фільм був знятий у 2022 році й став повнометражним дебютом Павла Острікова як режисера. Його зняли у співпраці трьох країн: України, Бельгії та Франції. Бюджет склав понад 31 мільйон гривень.

«Ти — космос» — це розповідь про українського далекобійника Андрія, який упродовж двох років летить на космічному вантажному судні до найближчої чорної діри. Разом із бортовим комп’ютером Максимом, якого запрограмовано розважати пілота, вони мають скинути в чорну діру контейнери з ядерними відходами.

Раптово планета Земля вибухає, і Андрій залишається єдиною людиною у Всесвіті, доки на зв’язок із ним не виходить лаборантка французької космічної станції Катрін. Андрій та Катрін летять назустріч одне одному. Ця подорож триває три роки, протягом яких герої закохуються.

«Пишаємося бути першим українським фільмом, обраним для цієї програми! І ми сподіваємося, що скоро нам вдасться закінчити фільм і представити його в наступному канському випуску», — зазначив кінопродюсер Володимир Яценко. 


Павло Остріков — український сценарист, режисер та продюсер. Член об’єднання «Сучасне Українське Кіно» та Європейської кіноакадемії. Павло зняв короткометражні стрічки «Одкровення» «Ґолден лав», «Випуск’97» «Смородина» «Mia Donna» та інші.

Cannes Marche du Film’s Frontieres Platform — один з найбільших кіноринків у світі, що був заснований у 1959 році. Він проводиться щорічно в межах Каннського кінофестивалю.


Читайте також: Скандали, фестивалі та невмирущість: яким був 2022 рік для українського кіно

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024