Головна
>
Література
>

«Це як Netflix, тільки з книгами»: у Києві відкрили книгарню, де можна взяти книги за підпискою

«Це як Netflix, тільки з книгами»: у Києві відкрили книгарню, де можна взяти книги за підпискою

10 лютого в Києві (вул. Богдана Хмельницького, 68) відкрили книгарню «Тиша», де книги не продають, а видають за підпискою. Їх можна читати як у самій книгарні, так і взяти в оренду додому. Вартість підписки – 500 гривень на місяць.

Фото: tysha.bookstore/Instagram

«Це як бібліотека, але з асортиментом від казок про Труханів острів до пригод Доктора Хто. Так-так, здебільшого ми за художню літературу, хоча не цураємось біографій Моне і Мане. Це місце, де ми пригостимо тебе чаєм і закутаємо в затишок», — розповідає засновниця книгарні Лада Атаманчук-Ангел.

У книгарні доступно близько 1500 книг різних жанрів, переважно художня література. В асортименті, окрім книг українською мовою, також є література англійською, французькою та італійською мовами. Але якщо ви не знайдете тут книгу, яку хочете прочитати, можете залишити на дзеркалі в одній із кімнат книгарні наліпку з вашим побажанням.

В інтерв’ю для медіа Читомо Лада розповіла, що ідея «книгарні за підпискою» в неї виникла завдяки роботі продакт-менеджеркою в IT-компанії.

«Для мене це здалося зручною системою: ти приходиш, підписуєшся на якийсь сервіс і потім вже не думаєш піти до іншої компанії. І це було логічно. Я вже розробляла підписку, тому мені знайомий цей формат. А потім я згадала, що є Netflix — це суперзручно, всі ним користуються», — розповіла Лада.

Відвідувачі можуть одночасно взяти додому лише дві книги, які їм потрібно прочитати протягом місяця і повернути в книгарню. У випадку будь-яких пошкоджень або втрати книги, відвідувач повинен повідомити книгарню. Якщо книгу неможливо відновити, вона має бути замінена на аналогічний примірник. Детальніше про принцип роботи книгарні можна прочитати тут.

Також при вході у приміщення гостям пропонують перевзутися у домашні капці. Ідея виникла через особистий досвід Лади, коли в дитинстві працівниці бібліотек сварилися на неї за те, що вона ходить «по помитому». А замість кави у книгарні пропонують відвідувачам чай, тому що кавомашина занадто гучна


Читайте також: Рекордні наклади, десятки нагород та «романи про життя»: що відомо про письменницю Світлану Талан?

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024