Головна
>
Кіно
>

В прокат виходить новий фільм Лукіча «Люксембург, Люксембург»

В прокат виходить новий фільм Лукіча «Люксембург, Люксембург»

З 13 квітня в український прокат виходить стрічка «Люксембург. Люксембург» режисера Антоніо Лукіча. У головних ролях — учасники гурту Курган і Agregat — брати Раміл та Аміл Насірови

«Люксембург, Люксембург» — друга повнометражна робота режисера Антоніо Лукіча, відомого за фільмом «Мої думки тихі».

«Якщо “Мої думки тихі” це перший український фільм про високого чувака, то “Люксембург, Люксембург” мабуть, перший український фільм про близнюків з міста ЛубниЦей фільм про вічне, тільки не пафосно, а на слобожанському суржику»,  — каже Лукіч.

За сюжетом брати-близнюки вирушають на пошуки батька — той покинув їх у дитинстві та помер у місті Люксембург. Вони намагаються зрозуміти, як влаштоване життя, спираючись на приклад батька. Один з братів вважає його за героя, а інший – намагається триматись якомога далі від його кримінальної фігури.

Стрічку знімали у 2021 році у Лубнах на Полтавщині, у Києві, поліційному полігоні та в Люксембурзі. Завершували фільм уже після початку повномасштабного вторгнення. Фільм став акторським дебютом для братів Насірових.

«Ми любим всякі експерименти, пробували себе в різних жанрах і дійшли до кіно. Зйомки були цікавими. Прикольно, що якась довга розмовна сцена на 4-5 хвилин знімається з трьох дублів. А сцена, де треба просто вийти і закрить двері, знімається двадцять дублів. Спочатку думаєш: “Шо за х*рня?”. А потім дивишся результат і розумієш для чого це робиться», — пригадує Аміл Насіров. 

«Деякі моменти на зйомках були трохи складні. Наприклад, мені треба було зіграти випившего. І звісно треба було для цього випити, а я ж до того не пив більше року. Ще було складно водити автівку, бо мені прийшлося навчатися цьому», — розповідає Раміл Насіров.

Нагадаємо, що світова прем’єра відбулася на Венеційському кінофестивалі у 2022 році.

Читайте також: «Поспав, проснувся і дальше їбошить» — Аміл і Раміл Насірови про волонтерство, творчість в часи великої війни й любов до Харкова. 

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024