Головна
>
Кіно
>

УКФ запустив платформу «Культурний простір» для підтримки митців

УКФ запустив платформу «Культурний простір» для підтримки митців

Український культурний фонд запустив платформу «Культурний простір», яка направлена на підтримку української культури в умовах повномасштабної війни з Росією.

«Під час війни культура, як потужна сила нації, здатна викликати у суспільства рішучі дії, пов’язані з переоцінкою цінностей, переосмисленням сенсів культурного життя. Культура здатна надихнути, дати надію і дарувати радість, що дуже необхідно для підняття морального духу українського народу», — кажуть представники проєкту.

«Культурний простір» збирає інформацію про українських митців та мисткинь, підприємства, установи та організації культурного сектору, які:

  • потрапили у скрутне фінансове становище через війну та потребують допомоги
  • які не мають можливості створювати та доносити до суспільства культурний продукт, але мають ідеї та проєкти, що підкреслюють українську культурну ідентичність та можуть реалізовуватися під час воєнного стану та після перемоги України.

Наразі на платформі вже відкрито чотири форми для збору інформації:

На основі зібраних даних буде проаналізовано потреби українських митців та організацій культурного сектору. Це допоможе сформувати запити сфери у коштах та ресурсах та знайти можливості їх задовольнити.


Український культурний фонд — державна інституція, заснована у 2017 році. Метою діяльності — забезпечити сприятливі умови для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості та суспільства, широкий доступ громадян до національного культурного надбання, підтримка культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір.


Читайте також: «ОМКФ без меж»: Одеський кінофестиваль відбудеться в Косово

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024