Головна
>
Кіно
>

«ОМКФ без меж»: Одеський кінофестиваль відбудеться в Косово

«ОМКФ без меж»: Одеський кінофестиваль відбудеться в Косово

13-й Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) відбудеться разом з 14-им Приштинським міжнародним кінофестивалем (PriFest) у Косово 26-31 липня.

Щороку обидва кінофестивалі проводились в однаковий часовий проміжок часу у липні, а гості часто переїжджали з одного заходу на інший. Цьогоріч заходи мали відбутися в останній тиждень липня, однак ОМКФ був змушений скасувати його через повномасштабну війну. 

В знак підтримки та солідарності організатори PriFest запропонували ОМКФ провести обидва фестивалі в Косово.

«Ми дуже стурбовані й засмучені тим, що зараз відбувається в Україні. Ми пережили війну 20 років тому, тож дуже переживаємо за Україну та її народ. Культура і мистецтво в цих ситуаціях страждають однаково, і, бачачи народ України, наскільки він сміливий в опорі та відсічі, ми відчули, що потрібно щось зробити для наших колег. Тож ми зв’язалися з друзями з Одеського міжнародного кінофестивалю та пояснили нашу ідею»,сказав генеральний директор PriFest Вьоса Беріша.

На ОМКФ проходять прем’єри найбільш очікуваних національних фільмів, там також дебютують молоді таланти. Тож і цього року на кінофестивалі відбудуться покази українського кіно. До програми спеціальних показів «Одеський міжнародний кінофестиваль без меж» увійдуть повнометражні і короткометражні фільми українських режисерів-дебютантів, які були подані до конкурсної програми 13-го ОМКФ.

Також 10 українських повнометражних фільмів візьмуть участь у PriForum під час пітчингу. Зараз ОМКФ приймає заявки на участь проєктів у фестивалі та пітчингу. До участі запрошують продюсерів, режисерів робіт українського або спільного з Україною виробництва. 


Читайте також: Студія Film.ua запустила документальний відеопроєкт про українців

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
1 день тому
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024
Новини
Як звучить Херсонщина: плейлист від Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 Квітня, 2024