Головна
>
Література
>

Німецьке видавництво випустило колекційне видання Ukraine Rising українських митців

Німецьке видавництво випустило колекційне видання Ukraine Rising українських митців

У німецькому видавництві gestalten вийшла друком книжка Ukraine Rising. Це — колекційне видання, що розповідає про досягнення 70 українських митців різних напрямків. Зокрема, у перелік потрапили музиканти Alyona Alyona, Kalush Orchestra та Onuka. Упорядницею книжки стала українська видавчиня Люсія Бондар.

Видання містить п‘ять розділів, кожен із яких присвячений різним сферам: крафтовим виробництвам, візуальній культурі, моді, промисловому дизайну та архітектурі. Команда намагалася представити максимальну кількість учасників з різних галузей. Засновник і CEO видавництва gestalten Роберт Клантен пояснює, що головна мета Ukraine Rising створити видання, яке б слугувало повноцінним та авторитетним гідом сучасною українською культурою:

«Країна, найціннішим ресурсом якої є її творча молодь, має бути радикальною, спритною та винахідливою, щоб процвітати. І Україна є саме такою: за надзвичайно короткий проміжок часу вона завоювала репутацію серед дизайнерських, технологічних і стартап-спільнот як центр виняткових інновацій».

У книжці можна знайти інформацію про українські модні бренди Gunia Project, The Coat by Katya Silchenko, Bevza та Litkovska, архітектурні дизайн-бюро Faina, Makhno Studio, loft buro та balbek bureau, музикантів Alyona Alyona, Kalush Orchestra та Onuka, дует фотографів Synchrodogs, художників та графіків Ангеліну Голембівську, Леся Панчишина та Олексія Чекаля.

Обкладинку до книжки створила художниця Інна Харчук, а серед авторів були оглядачка візуальної культури Анна Авертова а також експертки у галузі моди й дизайну Тетяна Соловей і Катерина Коваленко.

«Я вдячна видавництву gestalten і особисто Роберту Клантену за довіру та можливість продемонструвати всьому світу нашу яскраву сучасну культуру. Вдячна всім учасникам книги, які продовжують творити, попри війну та особисті трагедії», — каже Люсія Бондар.


gestalten — німецьке видавництво, що фокусується на візуальній культурі та дизайні. Команда проєкту пише, що документує документує та передбачає важливі рухи в архітектурі, візуальній культурі, дизайні та моді, ескапізмі, їжі та напоях, подорожах та сучасному мистецтві.


Читайте також: Як видати книжку: 6 порад від СЕО видавництва Vivat Юлії Орлової

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024