Головна
>
Література
>

43 видавництва представлять Україну на книжковому ярмарку у Варшаві

43 видавництва представлять Україну на книжковому ярмарку у Варшаві

25-28 травня, у Варшаві відбудеться Міжнародний книжковий ярмарок, де візьмуть участь 43 українські видавництва. Вперше на Міжнародному ярмарку Україна буде представлена у статусі почесного гостя. 

Українські видавці матимуть стенд площею понад 200 квадратних метрів. Доставка книжок на виставки вже триває.

Стенд України буде розташований у Мармуровій залі Палацу культури і науки під номером 120 та діятиме під гаслом «Мільйони мостів». Крім 43 видавництв, на ярмарку в Палаці культури і науки працюватиме книгарня з книгами українських авторів у польському перекладі та виданнями про Україну

«Даючи голос Україні сьогодні – точно більше, ніж будь-коли – ми бачимо роль, яку відіграє література у формуванні вічних цінностей, таких як свобода, гідність, честь, мужність чи почуття спільності та солідарності», — каже директор Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві Яцек Орил.

Як зазначив у коментарі для «Укрінформ» український посол у Польщі Василь Зварич, для України престижно брати участь у ярмарку в такому статусі. Адже це сприяє популяризації української книги у світі.

«Ми хочемо популяризувати українську книгу у світі, а участь у такому ярмарку створює таку можливість».

До Варшави також приїде більше 30 українських авторів, які впродовж чотирьох днів братимуть участь у 40 літературних заходах. Серед запрошених письменників: Юрій Андрухович, Остап Сливинський, Юрій Винничук, Світлана Тараторіна, Катерина Бабкіна та Галина Крук.

Під час ярмарку також відбудеться спільний польсько-український літературний проєкт — фестиваль «Сила слова — польсько-українські літературні діалоги». Це — серія зустрічей і розмов письменників, журналістів, інтелектуалів з Польщі та України, яку організують для обміну ідеями між літераторами.  Також на відвідувачів ярмарку чекає й низка галузевих подій – зустрічі, присвячені художнім перекладам та сучасній ситуації на українському видавничому ринку.

Загалом, у книжковому ярмарку у Варшаві братимуть участь 500 видавництв з 15 країн світу.

Міжнародний книжковий ярмарок у Варшаві — найбільша міжнародна подія видавничої галузі в Польщі. В ярмарку бере участь міжнародна група письменників, перекладачів та ілюстраторів. На ярмарку проводяться фестивалі, тематичні зони та галузеві заходи.


Читайте також: Низка видавництв відмовилися від участі у «Книжковому Арсеналі»: в чому причина?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024