Головна
>
Новини
>

В Україні створили сайт про правильні кольори державного прапора

В Україні створили сайт про правильні кольори державного прапора

Бренд-стратег Андрій Шевчук та дизайнер Іван Вергун створили сайт прапор.укр, який у зручній формі відображає коректні відтінки українського прапора у різних колірних моделях.

За словами Андрія Шевчука, що в інфопросторі є дуже багато різних зображень українського прапора. Тому сайт створили, «щоб дизайнерам не доводилося гуглити і й використовувати не ті кольори»:

«Коли спробуєте загуглити, то пошуковик видасть сотні неоднозначних варіантів відтінків, а вдаватися в деталі ДСТУ захоче далеко не кожен дизайнер. Тому ми створили сайт, який допоможе зручно і швидко знайти відповідь на запитання, яким же має бути український прапор відповідно до стандартів», — додає Андрій Шевчук.

Розробники додають, що спершу в соцмережах у Національний день прапора з’явився допис «Ти точно знаєш кольори прапора?». Тоді пост зібрав понад 72 тисячі уподобань та охоплення в 320 тисяч переглядів. А понад 68 тисяч людей поділилися дописом у своїх соцмережах. Тоді, за словами дизайнера Івана Вергуна, «чітко вказав на необхідні стандарти великій спільноті дизайнерів України»:

«З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну медіа, міжнародні та українські компанії активізували підтримку нашій країні в інфопросторі. Сотні дизайнерів продукували матеріали з українською символікою, зокрема, прапором. Ми помітили, що знайти коректні кольори прапора було проблематично. Через це з’являлися тисячі матеріалів з неправильними відтінками», — додає дизайнер.

Єдиний стандарт про державний український прапор був створений у 2006 році. Він визначає загальні технічні вимоги до прапора. Зокрема, і синьо-жовті відтінки, які не співпадають з відтінками, наприклад, поапора Швеції. На сайті прапор.укр тепер можна знайти потрібні відтінки прапора у кольорових моделях CMYK, HEX чи RGB.


Читайте також: П‘ята Київська бієнале проходитиме у шести містах

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024