Головна
>
Новини
>

Культурний центр ЮНЕСКО відкриють у Львові

Культурний центр ЮНЕСКО відкриють у Львові

ЮНЕСКО відкриє культурний центр у Львові. За задумом, це має бути місце для зустрічей та обміну досвідом митців, проведення навчальних програм та різноманітних культурно-мистецьких заходів. 

На це виділили 1,5 мільйона доларів США. Точна дата відкриття наразі невідома.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко каже, що така «для України дуже важлива допомога міжнародних організацій у питанні відновлення культурного сектору нашої країни».

Нагадаємо, що 30 серпня відбулась зустріч Олександра Ткаченка та Генерального директора організації Одрі Азулай у штаб-квартирі ЮНЕСКО.

Розмовляли, зокрема, про створення культурного центру у Львові. А також про прискорене внесення Одеси до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, захист української культурної спадщини, в першу чергу напередодні зими, у 8 областях — Чернігівській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській.

«Влітку у Львові ми зустрічалися із делегацією секретаріату ЮНЕСКО. І на цій зустрічі якраз обговорювали питання захисту пам’яток та збереження культурної спадщини Львова. Зокрема і про можливість надання статусу міст світової спадщини Харкову та Одесі. Відкриття центру ЮНЕСКО у Львові — це великий крок назустріч українцям і ми дуже цінуємо його», — каже мер Львова Андрій Садовий.


Читайте також: Понад 200 анімаційних фільмів, лекції та майстер-класи: 7 вересня стартував фестиваль анімації Linoleum-2022

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024