Головна
>
Література
>

Уряд схвалив «Стратегію читання» на найближчі дев’ять років: що про це відомо?

Уряд схвалив «Стратегію читання» на найближчі дев’ять років: що про це відомо?

3 березня Уряд запровадив стратегію розвитку читання на 2023-2032 роки. Її розробили в Міністерстві культури та інформаційної політики України.

Фото ілюстративне

Для чого це?

Програму розробили, аби сформувати в українців звичку до регулярного читання книг. В уряді сподіваються, що таким чином збільшать кількість населення, що читає.

У міністерстві додають, що впровадження такої стратегії має стати складовою гуманітарної безпеки України. У планах: зробити читання свідомо обраним дозвіллям, освітньою практикою та способом саморозвитку українців:

«Читання має об’єднати українців, бути усвідомленно обраним дозвіллям та способом саморозвитку. Також, що не менш важливо, ми маємо підтримувати наших видавців, авторів та перекладачів створивши для них сприятливі умови для розвитку в сфері книговидання та книгорозповсюдження», — зазначив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Як впроваджуватимуть?

Реалізувати стратегію збираються у три етапи за двома напрямами:

  • «Підтримка та розвиток книжкової екосистеми»: читачі матимуть доступ до якісних книжок різних жанрів (насамперед українськомовних), у різних форматах відповідно до потреб;
  •  «Формування звички і потреби в читанні»: люди й спільноти обиратимуть читання як свідому та регулярну практику для дозвілля, навчання та розвитку.

Наскільки ефективною буде ця стратегія, мають оцінювати безпосередньо в Міністерстві культури. Залучатимуть також інших представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадських об’єднань та наукових установ.


Читайте також: Книжкова спільнота закликає владу виконати закони про підтримку української книги: що відбувається ?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024