Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося кліп на пісню ЮЮ «Голубочки»

Відео дня: дивимося кліп на пісню ЮЮ «Голубочки»

Виконавиця ЮЮ (Юлія Юріна) випустила новий сингл Голубочки та кліп на неї. Пісня розповідає про дорослішання та прощання з дівочістю.

В основу пісні поклали традиційну українську пісню Ой, куди ж ви голубочки. Традиційне фольклорне багатоголосся доповнює електронний саунд від JandyЮлія Юріна ділиться, що хотіла переосмислити народну пісню у своєму баченні: 

«В українській традиції є три стани: народження, весілля, смерть. Кожен раз це перехідний етап, в якому людина перероджується. В нас всіх тепер є стан “Війна” та дорослішання від неї. Тому хочу переосмислити пісню, в якій прощаються з дівуванням та дівочістю в іншому баченні».

У кліпі виконавиця постає в традиційному вбранні. За словами ЮЮ — вперше у своїй творчості вона зробила акцент на елементах образу:

«В цій пісні та кліпі я транслюю разом з образом мотанки та дитячих іграшок зовсім дорослий та агресивний образ, з традиційними головними уборами від українських майстринь».

Нагадаємо19 травня у Києві Юлія Юріна виступить із великим сольним концертом під назвою «Ґвара». Виконавиця презентує лайв-шоу з новою програмою, де будуть представлені фольклорні українські пісні у поєднанні з електронною музикою. Придбати квитки можна за посиланням


Юлія Юріна — українська співачка, що стала відомою українському слухачеві з участю у проєкті «Голос країни». Спершу вона виступала у складі дуету YUKO, який сформувала зі Стасом Корольовим. Коли дует розпався, Юріна почала сольну діяльність та запустила проєкт ЮЮ.


Читайте також: «Моя головна проблема — мій російський паспорт. Я українка, а це мітка диявола», — Юля Юріна про волонтерство, війну і музику

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024